Acasă Uncategorized Bucuresti:. “Uniti împotriva foametei ” de Ziua Mondiala a Alimentatiei

Bucuresti:. “Uniti împotriva foametei ” de Ziua Mondiala a Alimentatiei

DISTRIBUIȚI

94858 – 14102010 –  În fiecare an, pe 16 octombrie, aniversăm Ziua Mondială a Alimentaţiei. Anul acesta, cu acelaşi prilej, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează a 65-a aniversare de la înfiinţare – 16 octombrie 1945.

Pentru a marca evenimentul, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în data de 15 octombrie 2010 “Ziua Porţilor deschise la MADR”, prilej cu care în curtea instituţiei se va desfăşura o expoziţie de produse agro-alimentare. Manifestarea va fi inaugurată la orele 9.00 de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Totodată, MADR a pregătit un spectacol de cântece, poezie şi dansuri populare susţinut de un grup de copiii ai Şcolii Generale nr.97 din Bucureşti şi de Ansamblul de dans popular Românaşul al Palatului Naţional al Copiilor.

În prezent, peste un miliard de oameni sunt afectaţi de foamete cronică la nivelul întregii planete. Conform Raportului FAO din iunie 2009 şi al Summit-ului G8 (Aquila, Italia), anii 2009-2010 au fost declaraţi anii unei Grave Crize Mondiale – “Anii Foametei”. Motiv pentru care tema propusă de FAO pentru anul 2010 în lupta împotriva acestui fenomen este  “Uniţi împotriva foametei ”.

Una dintre acţiunile întreprinse de FAO în 2010 este strângerea a peste un miliard de semnături, printr-o petiţie on-line împotriva foametei.

Ziua Mondială a Alimentaţiei 2010 invită toate statele lumii la examinarea consecinţelor actuale şi viitoare ale schimbărilor climatice, în vederea adoptării unor strategii noi pentru o mai bună gestionare a resurselor naturale şi a mediului înconjurator, precum şi pentru promovarea unei producţii agricole adecvate care să asigure securitatea alimentară în contextul unei populaţii mondiale în expansiune. . www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.