Acasă Uncategorized Bucuresti: UNPR va “înghiţi” PDL şi va defila la prezidenţiale cu...

Bucuresti: UNPR va “înghiţi” PDL şi va defila la prezidenţiale cu Cristian Diaconescu în frunte

DISTRIBUIȚI

94550 – 06102010 – UNPR este partidul destinat să şteargă de pe faţa PDL ruşinea guvernării de criză. Aşa sună ultima strategie vehiculată în culisele politice, iar ea este parţial adeverită de democraţii care au dat buluc în ultima vreme la poarta UNPR, scrie Naţional. Dacă acest plan se va realiza, mai înseamnă şi că “Naţional” a avut dreptate atunci cînd a spus că Teodor Baconschi este doar un iepure fals. UNPR va “înghiţi” PDL-ul bob cu bob şi va defila la prezidenţiale cu Cristian ­­­Dia­conescu în frunte.

 

 

 

 

 

Acesta este scenariul şi despre el se adaugă că are girul lui Traian Băsescu şi susţinerea grupului intern democrat ajuns în mare vogă – cel format din Udrea, Falcă şi Scripcaru. După cum se vede, PDL nu se poate lipsi de triunghiuri. Zvonul se referă în continuare şi la damnata tripletă “BVB” (Blaga-Videanu-Berceanu), despre care se spune că a păţit-o taman din cauză că nu a fost de acord cu înghiţirea PD-ului de către UNPR.

Aleşii PDL chiar îşi iau lumea în cap – Indiferent de scenarii, cert este că nemulţumirea a atins cote alarmante în PDL. Cel mai rău au intrat în vrie democraţii parlamentari, care se uită cu groază la sondaje şi-şi iau în sinea lor adio de la un nou mandat. Ca nu cumva să rămână fără de “coledgiu”, mulţi aleşi PDL şi-au făcut ochii roată, în căutarea unui nou partid. Şi ochii s-au oprit asupra UNPR – care are şi avantajul că fiind nou creat şi dispune de structuri nestratificate încă. Adică mai e rost de o funcţie, o poziţie, ceva. Uite aşa s-a făcut că vreo 15-16 parlamentari PDL au bătut deja la uşa lui Oprea, gata de transfer – după cum spun unii şi alţii de prin PDL şi UNPR.

Noua formaţiune se va numi Partidul Poporului – Culmea, nu numai pedeliştii sunt bănuiţi de dor de ducă politic, ci şi… maghiarii. Presaţi de apariţia partidului lansat de Laszlo Tokes, care va radicaliza şi mai mult maghiarimea, liderii UDMR s-au gândit să renunţe la statutul de partid etnic (care nu le va mai aduce niciun avantaj) şi să se unească cu formaţiunea condusă de Gabriel Oprea. Melanjul politic UNPR (întărit bine prin absorbţia PDL-ului) plus UDMR se va topi, pentru a avea mai multă priză la public, în Partidul Poporului. Pentru a obţine această titulatură însă, noua formaţiune va trebui să-i atragă în proiect şi pe Dan Diaconescu, Constantin Cojocaru şi adepţii acestora – proprietari ai denumirii Partidul Poporului, prin decizia tribunalului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.