Acasă Uncategorized Bucuresti: Vaccinarea impotriva gripei sezoniere incepe saptamana viitoare

Bucuresti: Vaccinarea impotriva gripei sezoniere incepe saptamana viitoare

DISTRIBUIȚI

95216 – 26102010 – Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a anunţat că vaccinarea impotriva gripei sezoniere va începe săptămâna care urmează. Ministrul a declarat că au fost achiziţionate 1,3 milioane de doze de vaccin pentru care s-au plătit 14,4 milioane de lei. Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii va începe săptămâna viitoare, se va derula până în luna februarie 2011 şi vizează reducerea îmbolnăvirilor cu gripa de sezon, a precizat ministrul. „Am semnat ordinul de distribuire în judeţe a vaccinului de gripă sezonieră.

 

 

 

 

 

Ministerul Sănătăţii a finalizat achiziţia a 1,3 milioane de doze de vaccin. Cele 1,4 milioane de doze au costat 14,4 milioane de lei şi sunt achiziţionate de la Institutul Cantacuzino”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Cseke Atilla a mai spus că primele persoane vaccinate vor fi cele cu vârste de peste 65 de ani, cele care suferă de boli cronice, copiii institutionalizaţi şi personalul medical. Medicii recomandă însă şi vaccinarea persoanelor care nu intră în categoriile amintite.

Ca în fiecare an, campania iniţiată de Ministerulul Sănătăţii se va derula în cabinetele medicilor  de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.