Acasă Uncategorized Bucureşti: A fost inventariat setul de politici care trebuie definitivat pe termen...

Bucureşti: A fost inventariat setul de politici care trebuie definitivat pe termen scurt, declară preşedintele Traian Băsescu

DISTRIBUIȚI

95344 – 31102010 –  Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a primit sâmbătă, 30 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, aflaţi în România în cadrul unei misiuni de evaluare a acordului stand-by pe care România îl are cu FMI. Cu prilejul discuţiilor, reprezentanţii instituţiilor internaţionale au remarcat succesele obţinute în cadrul procesului de stabilizare macroeconomică, cu atât mai mult cu cât acestea au fost realizate pe fondul unei crize care afectează sever multe ţări din Uniunea Europeană, anunţă Administraţia Prezidenţială. Traian Băsescu a mulţumit reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale pentru colaborarea avută cu autorităţile române.

 

 

 

 

 Preşedintele a reafirmat angajamentul României în direcţia consolidării fiscale şi a reformelor, mai ales în domenii precum educaţia şi sănătatea. Cu referire la domeniul sănătăţii, discuţiile au fost centrate pe nevoia de eliminare a arieratelor şi de reformare urgentă. De asemenea, a fost inventariat setul de politici care trebuie definitivat pe termen scurt, inclusiv în ceea ce priveşte o mai bună absorbţie a fondurilor europene, pentru asigurarea premiselor de pregătire a unui proiect de buget pe anul 2011, şi care să conducă la un deficit bugetar de 4,4% din Produsul Intern Brut. În cadrul discuţiilor, au fost abordate şi perspectivele unei eventuale noi colaborări astfel încât, prin accentul pus pe privatizare şi reforme, să se atingă obiectivul unei creşteri economice sustenabile. Şeful statului a accentuat, totodată, şi nevoia corelării reformelor cu strategia UE 2020.

Şeful Delegatiei Fondului Monetar la Bucuresti, Jeffrey Franks, a declarat, sambata, ca reprezentantii institutiei financiare internationale l-au pus la curent pe seful statului in legatura cu optiunile existente si actiunile necesare “pentru a putea merge inainte”, mentionand ca institutia considera ca Romania va inregistra crestere economica in 2011. “Am avut cateva discutii intense si dure aici si cred ca suntem in postura de a ajunge la o intelegere si a trage concluziile vizitei noastre aici. Asa cum stiti, au fost provocari aici in Romania in ultimele cateva luni, dar pasii au fost facuti pentru a merge inainte. Suntem in a sasea etapa a colaborarii noastre, avem o cooperare foarte buna cu Banca Nationala, cu ministrul de Finante si in aceasta vizita multi ministri s-au implicat in discutii”, a spus, printre altele oficialul FMI.

Şeful Delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, s-a întâlnit şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, dorind să strângă idei de la partidele politice pe care să le discute peste câteva luni, când se vor dezbate condiţiile viitorului acord. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.