Acasă Uncategorized Bucureşti: Ample manifestări în ţară şi peste hotare de Ziua Armatei Române

Bucureşti: Ample manifestări în ţară şi peste hotare de Ziua Armatei Române

DISTRIBUIȚI

95146 – 25102010 – Luni, 25 octombrie, Ziua Armatei României va fi sărbătorită prin arborarea Drapelului Naţional la toate sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea unor ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în toate ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în teatrele de operaţii. În cadrul manifestărilor, se va prezenta Ordinul ministrului Gabriel Oprea, emis cu prilejul Zilei Armatei României.

 

 

 

 

 

 

În Bucureşti, ceremoniile militare vor avea loc la Monumentul Eroilor din al II-lea Război Mondial de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (ora 08.30), la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol (ora 09.30) şi la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului  (ora 11.00). Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea va depune o coroană de flori în memoria eroilor neamului şi va participa la ceremonia militară de la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie. 

Militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe luni, 25 octombrie, începând cu ora 18.00, pe traseul Palatul Cercului Militar, Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

La Carei, în faţa Ansamblului Monumental, ceremoniile militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori vor avea loc luni, 25 octombrie, de la ora  11.00.

Militarii din Cluj-Napoca vor organiza duminică, 24 octombrie, de la ora 12.30, o ceremonie militară la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Avram Iancu. O delegaţie din cadrul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” va participa luni, 25 octombrie, la o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele ostaşilor români din cimitirul Rakoskeresztur, Budapesta.

În Braşov, luni, 25 octombrie, de la ora 10.00, se va desfăşura o ceremonie militară la Cimitirul Eroilor din Şprenghi. 

În Timişoara, ceremonia militară dedicată Zilei Armatei României se va desfăşura luni, 25 octombrie, începând cu ora 12.00,  la Monumentul Ostaşului Român din Parcul Central al municipiului.

Ceremonii militare se vor desfăşura şi în Iaşi, luni, 25 octombrie, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor din al II-lea Război Mondial şi Monumentul Eroului sublocotenent p.m. Bogdan Valerian HÂNCU (cimitirul Eternitatea).

Militarii din garnizoana Constanţa vor participa, de asemenea, luni, 25 octombrie, de la ora 10.00, la ceremoniile militare desfăşurate la Monumentele Eroilor din primul şi al II-lea Război Mondial din Cimitirul Central.

Statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează, cu acest prilej, Ziua Porţilor Deschise şi activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme şi spectacole.

În Cehia şi Slovacia, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor va organiza, în zilele de 24 şi 25 octombrie, Marşul Comemorativ pentru cinstirea eroilor români căzuţi în Cehoslovacia. Marşul va fi condus de directorul ONCE, iar la eveniment vor participa militari din cadrul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul“, elevi ai Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război. Itinerarul include manifestări comemorative la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români din Zvolen, Slovacia, în data de 24 octombrie, şi la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români din Brno, Cehia, în ziua de 25 octombrie.

În ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării se vor organiza expoziţii de carte, de publicaţii şi fotografie, cu tematică militară, precum şi ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la cimitire şi monumente ale ostaşilor români.

Militarii români din teatrele de operaţii vor sărbători Ziua Armatei prin organizarea unor ceremonii militare şi a unor activităţi culturale şi sportive la care vor fi invitaţi şi parteneri din coaliţiile multinaţionale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.