Acasă Uncategorized Bucureşti: Apel la civilizaţie

Bucureşti: Apel la civilizaţie

DISTRIBUIȚI

95190 – 26102010 – In urma solicitarii Blocului National Sindical (BNS), in conformitatate cu prevederile Legii nr. 60/1991, Comisia de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Adunarilor Publice din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti a aprobat un mars si miting de protest pentru ziua de miercuri, 27 octombrie 2010, la care se estimeaza prezenta a 80.000 de persoane, din cinci confederatii sindicale. Astfel, marsul de protest se va desfasura pe traseul Piata Victoriei – B-dul Magheru – Piata Unirii – Piata Constitutiei.

 

 

 

 

 

 Primarul general a propus reprezentantilor sindicatelor ca marsul de protest sa se desfasoare pe Calea Victoriei, pentru a se evita blocarea centrului Capitalei. Cu toate acestea, reprezentantii Jandarmeriei au sprijinit propunerea initiala a sindicatelor (Piata Victoriei – B-dul Magheru – Piata Unirii -Piata Constitutiei) motivand ca, din punct de vedere al sigurantei manifestantilor, acest traseu este cel optim.

Avand in vedere ca sindicalistii au declarat ca nu renunta sub nici o forma la traseul ales, (argumentand ca sunt mandatati de liderii de sindicat din toata tara) Comisia de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Adunarilor Publice a aprobat ca marsul sa se desfasoare pe traseul propus de BNS.

In aceste conditii, pentru evitarea blocajelor si a aglomeratiei, primarul general Sorin Oprescu impreuna cu fortele de ordine au decis inchiderea circulatiei pe unele artere de pe traseul marsului de protest.

Sorin Oprescu face un apel catre bucuresteni sa evite zonele in care vor avea loc manifestarile de protest si sa foloseasca, pe cat posibil, mijloacele de transport in comun. De asemenea, Sorin Oprescu a solicitat conducerii RATB sa mareasca numarul de mijloace de transport in comun si va lua legatura cu conducerea Metrorex pentru suplimentarea garniturilor de tren, astfel incat bucurestenii sa se poata deplasa in conditii optime.

Edilul sef ii asigura totodata pe cetatenii Capitalei ca atat Jandarmeria, Politia Rutiera cat si Politia Comunitara au luat toate masurile necesare pentru prevenirea oricaror incidente, si a cerut fortelor de ordine sa asigure deplasarea autovehiculelor Serviciilor de Urgenta (Salvare, Pompieri, Politie etc.)

Sorin Oprescu cere sprijinul mass-media pentru o informare cat mai prompta a opiniei publice, astfel incat sa se poata evita blocajele de trafic iar disconfortul cetatenilor sa fie redus pe cat posibil.

De asemenea, primarul general face un apel către toţi cei care vor ieşi în stradă să îşi strige doleanţele să protesteze într-un mod cât mai civilizat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.