Acasă Uncategorized Bucureşti: Pasajul Lujerului, gata

Bucureşti: Pasajul Lujerului, gata

DISTRIBUIȚI

95309 – 29102010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat aseara la receptia lucrarilor de la Pasajul Lujerului. Acesta a fost construit in 1987 si asigura legatura fluenta intre sos. Virtutii si str Brasov, subtraversind bd Iuliu Maniu precum si pachetul de linii CF al statiei Cotroceni. Inaltimea libera in pasaj este 5 m. Profilul longitudinal asigura circulatia pe doua benzi pe sens pe zonele laterale, iar pe centru de o parte si de alta a elevatiei pilei centrale se desfasoara circulatia tramvaielor.

 

 

 

 

Pasajul are o lungime totala de 775 m, din care 432 zona acoperita. Structura Pasajului rutier a fost calculata la clasa E de incarcare.  Cu exceptia unor lucrari de refacere a carosabilului, in ultima perioada nu au fost executate lucrari de reabilitare a structurii Pasajului Lujerului.

În 1998, RATB a executat, in baza unor documentatii vizate si cu autorizatie de construire emisa, lucrari de inlocuire a liniilor de tramvai existente cu linii de tramvai cu cale proprie. Proiectul a avut in vedere prevederea unor pompe pentru preluarea debitului de pe suprafata caii de rulare pentru tramvai. Trotuarul adiacent frontonului Sos Virtutii a fost amenajat in sensul amplasarii unor elemente de mobilier stradal si al transformarii intregii zone monolite de traversare a utilitatilor publice in zona exclusiv pietonala. Au fost montate indicatoare rutiere atit la suprafata cit si la intrarile in pasaj. Lucrarile au inceput la 26 noiembrie 2009. Pentru reducerea timpului de executie s-a propus inca de la inceput inchiderea unui fir de circulatie in interiorul pasajului. Valoarea contractului este 40.801.824,45 lei fara TVA. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.