Acasă Uncategorized Bucureşti: Vadim Tudor reales la al V-lea Congres

Bucureşti: Vadim Tudor reales la al V-lea Congres

DISTRIBUIȚI

95348 – 31102010 –  Sâmbătă, 30 octombrie 2010, în Capitală s-au desfăşurat lucrările celui de al V-lea Congres al PRM. În deschiderea lucrarilor, a luat cuvântul preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, care a făcut o radiografie amănunţită a problemelor grave din societatea românească de astăzi, “urmare a guvernărilor falimentare care au dus, pas cu pas, România către dezastru”. La propunerea preşedintelui PRM, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor dispăruţi din rândul partidului, în răstimpul care a trecut de la precedentul congres, din anul 2005 – Mihai Ungheanu, Eugen Florescu, Ion Dolănescu, George Pruteanu, Doru Liviu Bindea, Valentin Dinescu, Dumitru Bălăeţ, colonel dr. Ioan Marinescu, Ana Mureşan, Marga Barbu, Petre Mocanu, Victor Voichiţă.

 

 

 

 

Vadim Tudor a subliniat că PRM este pregătit, din toate punctele de vedere, să preia guvernarea ţării în această perioadă de “profundă criză politică şi morală pe care o traversează România”, susţinând că “PRM nu a cedat niciodată în faţa greutăţilor, remarcîndu-se printr-o opoziţie permanentă şi constructivă faţă de toate manifestările îndreptate împotriva poporului român în aceşti 20 de ani blestemaţi, care i-au făcut pe oameni să iasă în stradă şi să-şi strige cu disperare necazurile. Dictatura Neamului Prost a luat sfârşit, a spus liderul PRM”, adăugând că “am să vorbesc şi dincolo de mormânt pentru drepturile poporului meu”.

Congresul a fost salutat şi de senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al PSD, de Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, Ion Popescu, preşedintele de onoare al Confederaţiei Sindicale Meridian, Bogdan Diaconu, vicepreşedinte al Partidului Conservator, Constantin Rotaru, preşedintele Partidului Comunist Român, Vasile Bădică, vicepreşedinte al Confederaţiei Generale a Sindicatelor CNSLR Frăţia. Au mai fost prezenţi ambasadorul RPD Coreene la Bucureşti, Kim Son Gyong, şi consilierul Ambasadei RP Chineze, Li Ming.

Corneliu Vadim Tudor a fost reales în funcţia de preşedinte, iar din Biroul Permanent vor face parte Gheorghe Buzatu, Constantin Găucan, Carol Dina,Victor Teodor Iovici, Codrin Ştefănescu, Marius Marinescu, Dan Dumitru Zamfirescu, Ioan Aurel Rus, Cristian Stănescu, Adrian  Popescu, Ilie  Miriţă, Florin Simion – vicepreşedinţi şi Gheorghe Funar – secretar general.

A fost prezentat textul Rezoluţiei Congresului  “Apel către Poporul Român“.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat în faţa delegaţiilor că PRM a fost o adevărată coloană vertebrală a acestei ţări şi că “este caracterizat de curăţenie morală, verticalitate şi curaj”, iar vicepreşedintele PC şi-a exprimat convingerea că PC şi PRM vor lupta pentru apărarea idealurilor şi valorilor româneşti autentice.

Partidul România Mare a luat fiinţă în iunie 1991. PRM a obţinut 22 de parlamentari la alegerile din 1992 şi 27 de parlamentari în 1996, pentru ca în 2000, PRM să obţină locul doi la alegerile parlamentare, după PDSR, cu 121 de parlamentari. A fost, de-altfel, vârful electoral al lui Vadim Tudor, care a reuşit să şi intre în finala alegerilor prezidenţiale, alături de Ion Iliescu.

PRM a scăzut în 2004, obţinând 69 de locuri în Parlament, iar patru ani mai târziu nu a mai reuşit să intre în Legislativ. PRM are însă trei mandate de europarlamentar, distribuite lui Corneliu Vadim Tudor, George Becali și Dan Claudiu Tănăsescu, un primar de oraş, mai mulţi primary de commune şi consilieri locali, un viceprimar general al Capitalei şi trei consilieri generali. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.