Acasă Uncategorized Cecenia: Rebelii care au atacat parlamentul cecen au fost ucisi de fortele...

Cecenia: Rebelii care au atacat parlamentul cecen au fost ucisi de fortele guvernamentale

DISTRIBUIȚI

94982 – 19102010 – Toţi rebelii care au atacat marţi dimineaţa Parlamentul cecen au fost ucişi de forţele guvernamentale, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP. „Operaţiunea s-a încheiat, toţi combatanţii au fost ucişi”, a dat asigurări sursa citată. În cursul dimineţii s-au auzit focuri de armă în curte şi am înţeles că se plănuia o luare de ostatici. Am urcat să ne refugiem la etajul al treilea, unde am rămas până la încheierea operaţiunii”, a povestit purtătorul de cuvânt al Parlamentului,

 

 

 

 

 

care era în clădire în momentul incidentului.

„Se ştie că un colaborator al Parlamentului a fost ucis şi mai mulţi au fost răniţi”, a adăugat oficialul citat.

O sursă din cadrul spitalului 9 din Groznîi menţionează „cel puţin trei morţi şi zece răniţi”. Agenţiile ruse evocă un bilanţ cuprins între trei şi patru morţi, dintre care doi poliţişti ceceni şi funcţionari din cadrul Parlamentului.

Agenţiile ruse Interfax şi RIA Novosti au afirmat că doi atacatori s-au aruncat în aer în interiorul clădirii. Patru angajaţi ai Parlamentului au fost ucişi în atac, potrivit surselor citate.

Preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că toţi deputaţii Parlamentului din Groznîi, atacat de rebeli marţi, sunt nevătămaţi, în condiţiile în care un prim bilanţ face referire la patru morţi, dintre care trei agenţi de pază ai adunării, transmite AFP.

„Operaţiunea de lichidare a combatanţilor şi de eliberare a deputaţilor şi angajaţilor a durat 15-20 de minute”, a precizat preşedintele cecen, potrivit agenţiei Interfax.

„Toţi deputaţii sunt în viaţă, au fost evacuaţi din clădirea Parlamentului şi sunt în siguranţă”, a adăugat Kadîrov.

Serviciul de presă al Ministerului cecen de Interne a anunţat că trei poliţişti responsabili de securitatea clădirii şi un angajat al instituţiei au fost ucişi de atacatori.

Clădirea Parlamentului cecen a fost atacată de rebeli, care au ucis mai mulţi membri ai serviciului de securitate şi au luat ostatici, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului de Interene din Groznîi, capitala cecenă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.