Acasă Uncategorized Chisinau: 75 de sectii de vot in strainatate pentru alegerile anticipate din...

Chisinau: 75 de sectii de vot in strainatate pentru alegerile anticipate din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

95255 – 27102010 – 75 secţii de votare în afara Repubicii Moldova vor fi deschise pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie, dintre care 35 în cadrul misiunilor diplomatice şi alte 40 suplimentare. Cele mai multe sectii de votare vor fi deschise în Italia, transmite Romanian Global News.

Actele de identitate în baza cărora se permite participarea la alegeri în afara Republicii Moldova sunt paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova pentru ieşire şi intrare în Republica Moldova sau livretul de marinar.

Totodată, basarabenii de peste hotare, care vor participa la alegerile din 28 noiembrie, au posibilitatea să contribuie la simplificarea şi transparenţa întocmirii listelor electorale. Începând cu ziua de 18 octombrie şi până la 12 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova din străinătate se pot înregistra on-line pentru a fi excluşi din listele de bază din locul domicilierii şi incluşi în listele de bază ale secţiilor de votare din ţările, unde se vor afla la momentul votării. 

Înregistrarea prealabilă nu este obligatorie şi toţi cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi peste hotare, care se vor prezenta la urnele de vot la 28 noiembrie vor putea să voteze. 

Procesul întocmirii listelor electorale, însă, va fi mai uşor. Cetatenii care nu se vor înregistra, vor fi incluşi în listele suplimentare, iar cei înregistraţi vor figura pe listele electorale de bază ale secţiilor din ţările, în care vor vota. Astfel, CEC va putea monitoriza întocmirea listelor suplimentare. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.