Acasă Uncategorized Chisinau: Din mai 2012, moldovenii vor circula fără vize în ţările Uniunii...

Chisinau: Din mai 2012, moldovenii vor circula fără vize în ţările Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

95026 – 20102010Republica Moldova ar putea primi planul de acţiuni pentru regimul liberalizat de vize la 25 octombrie. În cazul îndeplinirii acestui plan, peste 18 luni cetăţenii moldoveni vor putea circula liber în spaţiul Uniunii Europene, transmite Info-Prim Neo, preluata de Prompt Media.

Republica Moldova ar putea să obţină planul de acţiuni pentru regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană la 25 octombrie când va avea loc întâlnirea miniştrilor de Externe ai ţărilor membre ale UE, a declarat şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel.

Oficialul european a menţionat că, în luna septembrie, o misiune de experţi ai UE a vizitat Republica Moldova, elaborând un şir de recomandări pentru Guvernul de la Chişinău. Dacă negocierile pe marginea acestora vor merge bine, în cadrul întrunirii miniştrilor de Externe ai UE, Moldova ar putea primi planul de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize. Planul prevede reformele pe care Guvernul de la Chişinău urmează să le implementeze pentru ca cetăţenii moldoveni să poată beneficia de regimul liberalizat de vize, a subliniat Schuebel.

“Noi susţinem acest proces, procesul de eliberare a paşapoartelor biometrice, care vor deveni obligatorii începând cu 1 ianuarie 2011. Avem un proiect în derulare, a fost organizat un tender pentru procurarea echipamentului necesar şi care va fi transmis autorităţilor de la Chişinău”, a adăugat Dirk Schuebel.

La întâlnirea grupului de prieteni europeni ai Moldovei din 30 septembrie curent, ministrul de Externe al Italiei, Franco Frattini, menţiona că Republica Moldova ar putea beneficia de regimul liberalizat de vize peste 18 luni de la data primirii planului de acţiuni.

Regimul liberalizat de vize va permite cetăţenilor moldoveni să circule în spaţiul UE fără vize, pentru o perioadă de 90 de zile.

Discuţiile între UE şi Moldova se desfăşoară pe patru capitole: securitatea documentelor, migraţia ilegală şi readmisia, ordinea publică şi securitatea şi relaţiile externe, respectarea acordurilor internaţionale mai ales privind drepturile omului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.