Acasă Uncategorized Chisinau: Moldovenii arestati in Egipt au fost eliberati si se afla in...

Chisinau: Moldovenii arestati in Egipt au fost eliberati si se afla in Moldova

DISTRIBUIȚI

94473 – 04102010 Cei 11 moldoveni, care au fost reţinuţi în Egipt la mijlocul lunii trecute, au fost eliberaţi şi se află în Republica Moldova, transmite Deca-press. Repatrierea celor 11 moldoveni au fost asigurată de către Executiv.

Serviciul de presă al Guvernului precizează că moldoveni respectivi au fost întâmpinaţi noaptea trecută pe Aeroportul din Chişinău de către premierul Vlad Filat, ministrul de Externe Iurie Lenacă şi viceministrul de Stat, Eduard Bănăriuc.

O anchetă în legătură cu acest caz este în curs de desfăşurare şi ea vizează, cel mai probabil, persoane implicate în trafic de fiinţe umane, iar o informaţie amplă asupra situaţiei acestor cetăţeni va fi prezentată ulterior de Guvern.

Filat a mai spus că cei 11 moldoveni vor beneficia de asistenţă juridică şi materială din partea Guvernului, în cazul în care va fi nevoie. „Vom ajuta aceşti oameni pentru ca ei să simtă în continuare grija statutului”, a menţionat Filat.

Cei 11 moldoveni, potrivit presei străine au fost reţinuţi în Egipt la mijlocul lunii septembrie pentru tentativă de trecere a frontierei spre Israel. Presa a scris că moldovenii ar fi fost implicaţi în uciderea călăuzei lor – un cetăţean egiptean. Autorităţile moldovene nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceste informaţii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.