Acasă Uncategorized Chisinau: Partidul lui Voronin va actiona Romania in judecata

Chisinau: Partidul lui Voronin va actiona Romania in judecata

DISTRIBUIȚI

94405 – 01102010 – Partidul Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) va acţiona România în instanţele de judecată internaţionale pentru atitudinea discriminatorie faţă de Republica Moldova şi cetăţenii ei, transmite Deca-press.

O declaraţie în acest sens a făcut, joi, ex-preşedintele moldovean Vladimir Voronin, liderul comuniştilor moldoveni, în cadrul unei întrevederi cu Stefan Fule, comisar european pentru extindere şi politica europeană de vecinătate.

În cadrul discuţiilor cu Fule, Voronin şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „intervenţiile în afacerile interne ale Moldovei din partea României”. „Declaraţiile politicienilor români de rang înalt la diferite foruri internaţionale, care sfidează suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova nu sunt nici comentate, nici condamnate de reprezentanţii Alianţei de guvernare şi de UE”, a spus Voronin.

Liderul comunist şi-a exprimat dezacordul cu faptul că UE a nominalizat-o pe Monica Macovei în calitate de preşedinte al delegaţiei interparlamentare a Parlamentului European cu Republica Moldova, care este cunoscută pentru declaraţiile tăioase în adresa Moldovei.

Vladimir Voronin a criticat coaliţia de guvernare pentru faptul că „mimează procesul de integrare europeană”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.