Acasă Uncategorized Cluj – Napoca: Partidul Ardelenilor nu mai vrea ca Vestul tarii sa...

Cluj – Napoca: Partidul Ardelenilor nu mai vrea ca Vestul tarii sa plateasca impozite Bucurestilor

DISTRIBUIȚI

94420 – 01102010După Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, o altă formaţiune vrea să salveze România de la dezastru. Este vorba de Partidul Ardelenilor, care s-a născut la Cluj Napoca, la iniţiativa dirijorului Emil Aluaş  profesorului Liviu Zăpârţan şi jurnalistului Sabin Gherman, cel din urmă fiind contoversatul personaj care a spus cu ceva vreme în urmă că s-a “săturat de România”.  Noul partid vrea  independenţă financiară pentru Ardeal şi Banat, vrea ca ardelenii şi bănăţenii să se auto-administreze economic şi financiar.

 

 

 

 

 

 “Administraţiei centrale de la Bucureşti i-am da 7%, să se ocupe de politica externă, de politica monetară, iar în rest, să ne lase să ne administrăm singuri. Sunt convins că ne-am descurca mult mai bine economic. Cu siguranţă că noi n-am fi luat 25% din salariile oamenilor. Am discutat cu foarte mulţi mari oameni de afaceri din Cluj şi mi-au spus că nu mai vor să plătească impozit Bucureştiului, pentru că Bucureştiul nu face nimic pentru ei, nu se vede nimic. Bucureştiul nu se va schimba nici peste 1.000 de ani”, a declarat Aluaş. El susţine că auto-administrarea Ardealului şi Banatului ar fi în avantajul României. “Am umblat mult prin lume şi am mai văzut asemenea partide şi pot spune că o astfel de mişcare duce ţara înainte, pentru că generează concurenţă între regiuni. Noi suntem o mişcare de orientare liberală, nu suntem conservatori şi considerăm că progresul este generat de competiţie”, a explicat Aluaş.

Organizatoric, noua formaţiune este în faza construirii filialelor. “La Sibiu, la Timişoara am avut foarte mult succes. Urmează să înfiinţăm organizaţii la Timişoara, Lugoj, Zalău, Sibiu şi Târgu-Mureş. Multă lume s-a oferit să ne ajute, am primit deja ajutor din diaspora, de la foarte mulţi clujeni stabiliţi în SUA”, a spus Aluaş.

Iniţiatorii susţin că deja au numărul necesar de semnături şi că vor prezenta liste de candidaţi la localele şi parlamentarele din 2012.

Emil Aluaş este absolvent al Conservatorului clujean. A emigrat în SUA în 1987 şi s-a întors în ţară în urmă cu patru ani. Este dirijor al orchestrei Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” şi colaborator al Filarmonicii “Banatul” din Timişoara. Printre cei mai cunoscuţi membri ai partidului sunt Liviu Zăpârţan, profesor universitar la Universitatea “Babeş-Bolyai”, şi jurnalistul Sabin Gherman, autorul controversatului manifest “M-am săturat de România”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.