Acasă Uncategorized Constanta: Incepe a treia editie a Forumului Organizatiilor Neguvernamentale de la Marea...

Constanta: Incepe a treia editie a Forumului Organizatiilor Neguvernamentale de la Marea Neagra

DISTRIBUIȚI

95048 – 20102010 – A treia ediţie a Forumului Organizaţiilor Neguvernamentale de la Marea Neagră se desfăşoară sub titlul „Investind în viitorul nostru comun” şi îşi propune să dezbată situaţia cooperării la graniţa răsăriteană a Uniunii Europene la trei ani de la lansarea primei iniţiative europene de cooperare în regiunea Mării Negre. Forumul va avea loc în perioada 21-23 octombrie 2010 la Constanţa.

Evenimentul este organizat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND), cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe, al Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi al Black Sea Trust for Regional Cooperation. La deschiderea Forumului vor participa secretarul de stat, din cadrul ministerului Afacerilor Externe, Anton Niculescu, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Nicolae Idu, şi Reprezentanta Black Sea Trust for Regional Cooperation, Alina Inayeh

Prin intermediul acestui forum, organizatorii şi-au propus intensificarea dialogului şi a coordonării între organizaţiile neguvernamentale, precum şi întărirea capacităţii de advocacy a acestora pentru a influenţa strategiile de dezvoltare din regiune. Acesta reuneşte reprezentanţi din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Turcia, Ucraina, alte state membre UE, precum şi actori importanţi din regiunea Mării Negre. 

Evenimentul include un spaţiu dedicat interacţiunii dintre actorii guvernamentali, instituţiile internaţionale şi organizaţiile neguvernamentale în vederea identificării de soluţii comune pentru problemele locale şi regionale, crearea de parteneriate, împărtăşirea de evaluări şi experienţe regionale, precum şi prezentarea programelor donatorilor. În ediţia de anul acesta se va pune un accent deosebit pe exemplele de bune practici şi pe iniţiativele de cooperare în regiune. 

Primele două ediţii ale Forumului au arătat un interes din ce în ce mai mare pentru zona Mării Negre, dar şi dorinţa organizaţiilor şi a altor actori relevanţi de a se implica activ în proiecte comune. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.