Acasă Uncategorized Deta: Elvetienii deschid la Deta o fabrica de aluminiu

Deta: Elvetienii deschid la Deta o fabrica de aluminiu

DISTRIBUIȚI

95319 – 29102010 –  Elveţienii vor deschide, la începutul anului viitor, o fabrică de aluminiu la Deta, care va crea circa cinci sute de noi locuri de muncă, a declarat joi Petru Roman (PDL), primarul oraşului Deta.

“Este o investiţie de 10.000.000 de euro, pentru prima fază, urmând ca la finalizarea celor cinci module, investiţia să ajungă la 50.000.000 de euro. Din lingourile de aluminiu se vor produce piese mici, cu diferite destinaţii industriale”, a declarat Roman, citat de Administratie.ro. Potrivit edilului, şomajul a scăzut la 3,4%, apropiindu-se de Sânnicolau Mare, care are o rată a şomajului de circa două procente, şi ajungându-se să se facă apel la mână de lucru din judeţele limitrofe. ”Elveţienii au fost atraşi de poziţia geografică, oraşul fiind aproape de frontiera de vest, dar şi de dotarea utilitară, respectiv, gaz metan, reţea electrică şi canalizare, drumuri, centuri de ocolire’” a precizat Roman.

Situaţia economică din oraşul Deta pare să se redreseze, conform afirmaţiilor primarului, astfel că, după ce filiala locală a companiei austriece Eybl Automotive a renunţat la aproape 1.500 de angajaţi (circa 90% din salariaţi), între noiembrie 2008 – aprilie 2009, în vara trecută, concernul german Prevent a preluat filiala din Deta, reangajând muncitorii trimişi în şomaj tehnic.  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.