Acasă Uncategorized Deva: Panou stradal, in memoria tinerilor care au pierit in accidente de...

Deva: Panou stradal, in memoria tinerilor care au pierit in accidente de circulatie

DISTRIBUIȚI

94474 – 04102010 În încercarea de a sensibiliza opinia publică şi participanţii la trafic cu privire la pericolele la care se expun din cauza condusului temerar, poliţiştii hunedoreni, în parteneriat cu municipalitatea au amplasat, în centrul oraşului Deva, un panou realizat în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie.

Panoul stradal a fost dezvelit vineri, în prezenţa câtorva zeci de elevi şi a reprezentanţilor instituţiilor care au contribuit la realizarea acestuia. Acţiunea a făcut parte din campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, eveniment aflat la a V-a ediţie în acest an şi desfăşurat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

Panoul este amplasat în imediata vecinătate a sediului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara din municipiul Deva şi este împărţit în două. Pe una dintre părţile acestuia, sunt reprezentate, sub forma unor îngeri, siluetele a nouă tineri hunedoreni, cu vârstele cuprinse între 8 şi 21 de ani, care şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere, produse pe şoselele din judeţ în anul 2009. Din motive lesne de înţeles, pe panou a fost trecută doar vârsta şi prenumele acestora.

Pe cealaltă parte, sub sloganul „Tu ce alegi? Eu aleg să trăiesc!”, panoul este prevăzut cu un buton ce poate fi apăsat de oricine trece prin zonă şi care îşi va exprima astfel opţiunea de a avea un comportament preventiv în traficul rutier. „Prea mulţi tineri îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie şi sperăm că acest panou să sensibilizeze opinia publică şi participanţii la trafic”, a declarat comisarul Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara. La rândul său, Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara, instituţie care a pus la dispoziţie spaţiul pe care a fost amplasat panoul a declarat: „Mă bucur că acest spaţiu a fost folosit eficient. Sper ca acest panou să contribuie la ridicarea gradului de educaţie rutieră, în principal, în rândul tineretului”.

În doar 24 de ore de la punerea în funcţiune a acestui panou, peste 1.800 de persoane, care au trecut prin centrul municipiului Deva, şi-au manifestat opţiunea pentru un trafic civilizat, apăsând butonul: „Eu aleg să trăiesc!”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.