Acasă Uncategorized Deva: Patrulele şcolare din vremea comunismului, reînfiinţate la Deva

Deva: Patrulele şcolare din vremea comunismului, reînfiinţate la Deva

DISTRIBUIȚI

94970 – 19102010 –

Poliţia Rutieră readuce în şcolile hunedorene patrulele de circulaţie formate din elevi. Începând de ieri, la trecerile de pietoni din zona Dacia din Deva, au putut fi văzuţi elevi care au dirijat circulaţia.

„Înarmaţi” cu palete reflectorizate şi indicatorul „Stop”, copiii de la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara, au organizat ieri, o patrulă şcolară pe Aleea Romanilor din municipiul reşedinţă de judeţ. Micii „agenţi” au avut misiunea de a asigura traversarea străzii în siguranţă de către colegii lor, la intrarea şi la ieşirea orelor de studiu, precum şi prevenirea accidentelor rutiere cu victime minori în zona adiacentă unităţii de învăţământ. Patrula şcolară a fost formată din elevi ai claselor a VIII-a, un cadru didactic îndrumător şi agenţi de la „Rutieră”, care au coordonat şi supravegheat activitatea micilor „poliţişti”.

Din patrula şcolară fac parte doar elevii cuminţi, care sunt un exemplu de disciplină şi de conduită, ei fiind instruiţi de poliţişti cu privire la atribuţiile ce le revin. Conform prevederilor legale, şoferii sunt obligaţi să oprească la semnalul membrilor patrulelor şcolare, la trecerile de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ. În caz contrar, aceştia sunt pasibili de amendă.

„Organizarea de patrule şcolare are ca scop lărgirea ariei preocupărilor pe teme rutiere în care sunt implicaţi elevii şi cadrele didactice, determinarea acestora să traverseze numai pe trecerile pentru pietoni şi sensibilizarea conducătorilor de autovechicule de a circula cu atenţie în zona şcolilor”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Poliţiştii spun că astfel de acţiuni vor fi extinse, în următoarea perioadă, şi în zona altor unităţi de învăţământ din judeţ. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.