Acasă Uncategorized Doua camioane mari si două masini de teren furate, depistate la începutul...

Doua camioane mari si două masini de teren furate, depistate la începutul acestei săptămâni la frontieră

DISTRIBUIȚI

94526 – 05102010 – La începutul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră au depistat două autoturisme de teren şi două TIR-uri, care figurau ca fiind furate din state ale Uniunii Europene. În toate cazurile, vehiculele, a căror valoare totală depăşeşte 130.000 euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, şoferii urmând a fi cercetaţi pentru furt sau complicitate la furt.

Luni, 4 octombrie a.c., la P.T.F. Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat  pentru a intra în ţară românul Vasile Ioan M., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Acesta conducea un ansamblu format dintr-un cap tractor marca Iveco Eurostar şi semiremorcă marca Schmitz, ambele aparţinând unei societăţi comerciale din Maramureş. La controlul documentelor şoferul a prezentat actele personale şi pe cele ale autotractorului. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autocamionul Iveco figurează ca fiind furat din Italia, din octombrie 2005. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, autovehiculul fiind indisponibilizat la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

Tot luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Constanţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu maşini furate. Astfel, a fost oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Mangalia, un autoturism Nissan Pathfinder, înmatriculat în Italia, condus de românul T. Florea, în vârstă de 41 ani, domiciliat în judeţul Mureş. În urma verificărilor efectuate prin Interpol, a rezultat că autoturismul în cauză  figurează ca fiind furat din Italia, din luna iulie 2010. Autoturismul, în valoare de 20.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul G.N.Mangalia în vederea continuării cercetărilor, iar conducătorului auto i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate.

În data de 4 octombrie, în jurul orelor 4.30, la P.T.F. Stânca, judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice Alexandr C., în vârstă de 24 ani, cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, conducând un autoturism Land Rover Freelander 2, înmatriculat în Germania. La controlul de frontieră, cetăţeanul a prezentat certificatul de înmatriculare emis în Germania, o împuternicire din partea proprietarului autovehiculului, precum şi asigurarea tip carte verde. Poliţiştii de frontieră au verificat documentele în baza de date Interpol, ocazie cu care s-a constatat că maşina este declarată furată din Germania din luna ianuarie a.c. Bărbatul a declarat că maşina i-a fost încredinţată de cetăţeanul german pentru a ajunge cu ea în R. Moldova. Şoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „furt”, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Botoşani, iar tânărul este cercetat în stare de libertate.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat un autocamion Renault, care figura furat din Lituania din august 2010, condus de ucraineanul Anatoli S. în vârstă de 55 ani. Şoferului i s-au întocmit actele premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Giurgiu care a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.Autocamionul, în valoare de 80.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F.Giurgiu până la finalizarea cercetărilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.