Acasă Uncategorized Drobeta Turnu Severin: Indicatorii fizico-chimici si bilologici ai apei din Dunare se...

Drobeta Turnu Severin: Indicatorii fizico-chimici si bilologici ai apei din Dunare se mentin in valori normale

DISTRIBUIȚI

94710 – 11102010 – Administraţia Naţională „Apele Române”, prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi monitorizează în permanenţă calitatea apei, în secţiunea Baziaş. Astfel, măsurătorile de calitate efectuate din patru în patru ore arată că valorile indicatorilor generali fizico-chimici (indicatori generali, metale grele) precum şi indicatorii biologici se încadrează în valorile normale pentru aceasta secţiune. În zonă acţionează specialştii A.N. Apele Române întruniţi intr-o echipa

 

 

 

 

complexă de biologi şi chimişti ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu – Sistemele de Gospodărire a Apelor Mehedinţi şi Caraş Severin. Prelevarea de probe de către echipele Apelor Române se efectueaza la un interval de patru ore în secţiunea Baziaş.

În situaţia în care parametrii de calitate vor inregistra depasiri fata de limitele admisibile, se aplica planurile de prevenire si combatere a poluărilor accidentale. Conform acestui plan, folosintele de apă situate în aval, care se alimentează cu apă din Dunăre, vor fi anunţate să întrerupă prelevarea apei. De asemenea, planul prevede, în cazul depasirii limitelor admisibile, monitorizarea calitativă a apei în secţiuni din aval de Baziaş.

Autorităţile române menţin în continuare legătura cu autorităţile ungare şi sârbe. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.