Acasă Uncategorized FSANP participa la actiunile de protest organizate la nivel local in zilele...

FSANP participa la actiunile de protest organizate la nivel local in zilele de vineri 8, 15 şi 22 octombrie 2010

DISTRIBUIȚI

94590 – 07102010 – Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), afiliata la CNS Cartel Alfa, participa la actiunile de protest organizate la nivel local in zilele de vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010. Angajati din penitenciare vor picheta in uniforma, in fiecare judet unde exista reprezentare si in municipiul Bucuresti, alaturi de sindicalisti din celelalte Confederatii sindicale, sediile partidelor aflate la guvernare si locuintele parlamentarilor din acest spectru politic.

 

 

 

 

 

 

 FSANP sustine actiunile de lobby intreprinse la nivel central de catre Confederatiile sindicale in vederea comunicarii revendicarilor comune si clarificarii pozitiilor decidentilor politici fata de acestea. Este un demers firesc si un semn de normalitate care ar trebui primit cu deschidere de catre partenerii de dialog social. FSANP respinge orice incercare de politizare a protestelor. Vom reactiona impotriva oricarei tentative de deturnare a revendicarilor salariatilor penitenciarelor. Solicitam clasei politice responsabilitate si seriozitate si consideram generarea unor solutii reale pentru iesirea din criza ca fiind prioritara in fata oricaror interese politicianiste. Revendicarile angajatilor din penitenciare sunt legate de reducerile salariale si de perspectiva mentinerii acestora, dar si de eliminarea nejustificata a pensiilor speciale. Criticam lipsa de disponibilitate a reprezentantilor Guvernului in a se implica serios si responsabil in dialogul social. Conditiile de lucru din penitenciare si iresponsabilitatea guvernantilor scot sindicalistii din penitenciare in strada. Logistica este din anii ’70 iar agresiunile fizice si verbale sunt o constanta. Se lucreaza in conditiile unui deficit de personal de 30% din necesar si anual sunt sunt efectuate, fara a fi compensate in vreun fel, sute de mii de ore suplimenatre. Or, in aceste conditii orice reducere a veniturilor este un act de iresponsabilitate.

FSANP va participa la toate actiunile comune organizate de Confederatiile sindicale ca raspuns la modul in care vor fi solutionate revendicarile prezentate Guvernului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.