Acasă Uncategorized Galati: Avocat din Braila, urmarit penal pentru luare si dare de mita

Galati: Avocat din Braila, urmarit penal pentru luare si dare de mita

DISTRIBUIȚI

95265 – 27102010 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează acte de urmărire penală faţă de pe inculpatul Sorin-Constantin Ispas, avocat în cadrul Baroului Brăila, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: La data de 22 octombrie 2010, Ispas l-a ajutat pe co-inculpatul Ioan Marta, asociat şi administrator al SC Euroil SRL Brăila (arestat în aceeaşi cauză pentru dare de mită) să remită unui funcţionar cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Brăila (denunţător în cauză) suma de 13.000 lei. Banii respectivi au fost daţi pentru ca, în urma actelor de control efectuate la societatea administrată de Marta să nu îi fie confiscată suma de 350.000 lei pe care o avea de plătit la bugetul statului (sumă rezultată din vânzări efectuate la una dintre staţiile de distribuire a carburanţilor în lipsa avizării metrologice), pentru ca activitatea staţiei să nu fie sistată şi pentru a nu i se aplica o amendă de 100.000 lei.

În data de 22 octombrie 2010, imediat după comiterea faptelor, luând cunoştinţă că Marta fusese prins de organele de urmărire penale, Ispas a fugit şi s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.

La data de 26 octombrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia. Pe 27 octombrie, Curtea de Apel Galaţi a dispus faţă de Ispas obligaţia de a nu părăsi ţara. Procurorii DNA au declarat recurs.

Pe 23 octombrie, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea preventivă, pe un termen de 29 de zile, a lui Marta Ioan. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.