Acasă Uncategorized Giurgiu: O vanzatoare a ajuns invatatoare pentru ca este sotia liderului local...

Giurgiu: O vanzatoare a ajuns invatatoare pentru ca este sotia liderului local al PDL

DISTRIBUIȚI

94484 – 04102010 – Faptul că se duce o lipsă cruntă de cadre didactice în judeţ nu mai este, de multă vreme, o noutate. Dar de aici şi până la  a numi, pentru a-i educa şi învăţa pe cei mici, o persoană fără niciun fel de calificare, este deja un record nemaiîntâlnit. Un asemenea caz a fost semnalat de organizaţia judeţeană a PNL, de către Lucica Maria Fărcuţu, cadru didactic în comuna Schitu. Aceasta afirma că, pentru postul rămas vacant la şcoala din satul Cămineasca, îşi depuseseră dosarele două cadre didactice. Doar că, pe 13 septembrie, în ziua în care au început cursurile noului an şcolar, pentru educarea micuţilor s-a prezentat… Dana Lebe, soţia liderului local al PDL, Vasile Lebe. Nimic neobişnuit, doar că singura calificare pe care aceasta o are este, conform celor afirmate de Lucica Fărcuţu, este aceea de vânzătoare la cârciumă.

„Atât noi, cadrele didactice, cât şi părinţii celor 13 copii din clasa comasată II – IV, am înaintat către Inspectoratul Şcolar o solicitare de a fi angajată o învăţătoare calificată, dar până la începerea cursurilor, şi nici după aceea, nu am primit niciun răspuns scris”, afirma Lucica Fărcuţu.

Mai mult, aceasta preciza că pe data de 21 septembrie, în timp ce se afla la sediul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu, se pare că soţul învăţătoarei de la clasele II – IV ar fi aflat de nemulţumirea cadrelor didactice şi părinţilor, astfel că, la întoarcerea petiţionarei, acesta ar fi adunat un grup de oameni pe care i-ar fi convins de faptul că Lucica Fărcuţu ar fi solicitat suma de 50 de lei de la fiecare copil pentru schimbarea învăţătoarei, lucru infirmat, de altfel, de aceasta. Cert este că, până la liniştirea spiritelor din Cămineasca, cei care vor avea de suferit sunt cei 13 micuţi (nouă de clasa a doua şi patru de clasa a patra), cărora li se predă – atunci când acest lucru se mai şi întâmplă – de către un cadru fără niciun fel de pregătire şi calificare. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.