Acasă Uncategorized Londra: Operaţiune antitrafic a Europolului, soldata cu salvarea a 28 copii

Londra: Operaţiune antitrafic a Europolului, soldata cu salvarea a 28 copii

DISTRIBUIȚI

95153 – 25102010 –  O operaţiune a poliţiei metropolitane londoneze, sprijinită de Europol, desfăşurată în Ilford, o zonă din estul capitalei britanice, a dus la salvarea a 28 copii, anunţă Optimal Media. Actiunea face parte dintr-o investigaţie globală botezată Operaţiunea Golf, desfăşurată de o Echipă comună de investigaţie (JIT), formată din poliţişti londonezi şi români, având ca ţintă o reţea specifică de crimă organizată, formată din rromi, care trafică şi exploatează copii din comunitatea rromă, una dintre cele mai sărace şi mai dezavantajate din Europa.

Investigaţia este sprijinită de Europol, Eurojust, Serviciul de procuratură al Coroanei britanice şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată din cadrul Ministerului Public român. Echipa comună de investigaţie este finanţată în proporţie de 70% dintr-un grant al Comisiei Europene, iar restul de către Poliţia metropolitană londoneză.

Până în prezent, investigaţiile desfăşurate în cadrul operaţiunii Golf au dus la arestarea a 126 persoane, acuzate de comiterea unor infracţiuni de trafic de fiinţe umane către Marea Britanie, trafic de fiinţe umane în interiorul acestei ţări, spălare de bani, fraudă, împiedicarea cursului justiţiei, furt şi tăinuire de bunuri furate, cazurile fiind în curs de judecată la instanţe.

Scopul iniţial al operaţiunii a fost salvarea potenţialelor victime din mâinile bandei de traficanţi români de copii şi a implicat percheziţii efectuate la 16 adrese dintr-o zonă limitată din Ilford. Copiii identificaţi au fost transferaţi la un centru special pentru protecţia copilului, unde experţi din poliţie, autorităţile locale şi cele sanitare au procedat la examinarea acestora pentru a stabili dacă au făcut obiectul exploatării sau al abandonului.

Întregul proces face parte dintr-o investigaţie în curs privind traficul şi exploatarea copiilor iniţiată de Europol încă din anul 2008. Au fost de asemenea arestate şapte persoane adulte în legătură cu acest caz.

În luna aprilie a acestui an, poliţia metropolitană şi Europol au mai sprijinit autorităţile române să aresteze 26 persoane din aceeaşi grupare infracţională, la Ţăndărei/Ialomiţa. Acestea fac obiectul unor cercetări, fiind învinuite de traficarea şi exploatarea a 181 copii, apartenenţă la o organizaţie criminală şi spălare de bani. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.