Acasă Uncategorized Moscova: Presedintele Rusiei: Romania trebuie sa aiba o abordare calma in problema...

Moscova: Presedintele Rusiei: Romania trebuie sa aiba o abordare calma in problema transnistreana

DISTRIBUIȚI

95066 – 21102010 – Liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a declarat, miercuri, la Gorki, o suburbie a Moscovei, că „problema transnistreană poate fi soluţionată definitiv”, dar că procesul de reglementare a crizei va putea fi reluat doar „după ce Moldova va avea o guvernare eficientă”, informează DECA-press.

Medvedev a spus că astfel de ţări ca România trebuie să aibă o abordare calmă în problema transnistreană. „În caz contrar, administraţia Transnistriei şi oamenii simpli din regiune nu vor accepta procesul de unificare a celor două maluri”, a declarat Medvedev.

„Şi Chişinăul, şi Tiraspolul au fost gata ca să anjungă la o înţelegere. Acest lucru este posibil, deoarece anterior, am convocat fostul preşedinte moldovean şi conducătorul transnistrean. Ei pot sta la aceeaşi masă, ei pot să discute unul cu altul, deşi, uneori, printre dinţi. Ei sunt în stare să ajungă la o înţelegere”, a declarat Medvedev.

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii în cadrul „conferinţei de la München”, care se desfăşoară, în premieră, în Rusia. Acesta este for internaţional care reuneşte oameni politici, diplomaţi, militari, oameni de afaceri şi savanţi din peste 40 de ţări. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.