Acasă Uncategorized Oslo: Premiul Nobel pentru Chimie a fost castigat de un american si...

Oslo: Premiul Nobel pentru Chimie a fost castigat de un american si doi japonezi

DISTRIBUIȚI

94578 – 06102010 Cercetatoriii Richard F. Heck, Ei-ichi Negishi si Akira Suzuki au primit premiul Nobel pentru Chimie, a anuntat, miercuri, Comitetul Nobel din cadrul Academiei Regale de Stiinte a Suediei.
Americanul Richard F. Heck si japonezii Ei-Ichi Negishi si Akira Suzuki au fost recompensati cu Nobelul pentru Chimie pe 2010 pentru „dezvoltarea unor noi modalitati de conectare a atomilor de carbon si construirea de molecule complexe”.

Pentru fiecare categorie, Premiul Nobel este insotit de o recompensa de zece milioane de coroane suedeze (980.000 de euro), care este impartit intre laureati.

Ceremonia de decernare a premiilor Nobel a inceput luni, cu premiul pentru medicina, obtinut de britanicul Robert Edwards pentru contributia sa in domeniul tehnicilor de fertilizare in vitro. Marti, cercetatorii de origine rusa Andre Geim si Konstantin Novoselov au primit Nobelul pentru fizica, pentru cercetarile legate de grafen. Joi va fi acordat premiul Nobel pentru Literatura, vineri cel pentru Pace si luni cel pentru Economie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.