Acasă Uncategorized Pitesti: Fals avocat, prins de un jandarm la Tribunalul Arges

Pitesti: Fals avocat, prins de un jandarm la Tribunalul Arges

DISTRIBUIȚI

95074 – 21102010 – Un jandarm care asigura ordinea publică în incinta Tribunalului Argeş, a observat, miercuri, în apropierea unei săli de judecată,  un bărbat şi o femeie îmbrăcaţi în robe specifice avocaţilor, care abordaseră o altă femeie pentru a-i oferi asistenţă juridică.

Jandarmul a auzit când bărbatul s-a prezentat ca fiind avocat şi ulterior a văzut că acesta a întocmit şi o împuternicire avocaţială, pe care a ştampilat-o. Pentru că aceste două persoane îmbrăcate în robe erau necunoscute în baroul de avocaţi Argeş, iar, de regulă, jandarmii care asigură ordinea publică în incinta Tribunalului Argeş cunosc, cel puţin vizual, persoanele care desfăşoară activităţi profesionale în respectiva instituţie, jandarmul le-a solicitat celor doi să se legitimeze.

          Bărbatul a declarat că este avocat în cadrul Baroului Bucureşti, prezentând ca document doveditor un card de identitate pentru avocat. Verificându-i cardul, jandarmul a observat că pe o parte era aplicată o folie cu fotografia bărbatului, dar că aceasta a fost suprapusă peste o altă fotografie care înfăţişa o femeie. Pe celalaltă parte a cardului era aplicată o folie cu o hârtie imprimată cu datele de identificare ale persoanei depistate, dar la îndepărtarea (cu uşurinţă) a foliei de pe card, jandarmul a descoperit datele de identificare ale unei femei.   

         De asemenea, femeia care îl însoţea a declarat că este stagiara avocatului, ambii dorind să intre în contact cu potenţiali clienţi pentru a le oferi servicii de avocatură. Aceste aspecte nu au fost confirmate de către un lucrător al Baroului Bucureşti, contactat telefonic de către jandarm.

         În urma celor constatate, jandarmul i-a verificat şi identificat pe : I.A, (persoana de sex bărbătesc îmbrăcată în robă), de 31 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, fără ocupaţie şi  pe V. M., de 45 de ani, tot fără ocupaţie.

            Celor doi le-au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale fiind susceptibili de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, folosirea instrumentelor oficiale false, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Jandarmii au înaintat dosarul către Secţia nr. 3 Poliţie Piteşti. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.