Acasă Uncategorized Premiu international pentru un dirijor de orchestra roman din Spania

Premiu international pentru un dirijor de orchestra roman din Spania

DISTRIBUIȚI

95330 – 29102010 –  Mihnea Ignat, dirijorul Orchestrei Filarmonice a Universitatii din Alicante, a primit Premiul Special al Filarmonicii Toscanini din Italia in cadrul celei de a IX-a editii a Concursului International de Dirijat de Orchestra „Arturo Toscanini”, organizat la Parma, transmite Romanian Global News.

Dirijorului roman i-a fost atribuit acest premiu prin unanimitate de voturi, la una dintre cele mai prestigioase competitii internationale de specialitate. La aceasta editie s-au prezentat 117 de candidati, dintre care 12 au fost invitati sa concureze la Parma. Dl Mihnea Ignat s-a impus in finala in care au ramas doar 4 dirijori.

Castigatorul acestui premiu a fost invitat sa dirijeze concertul din 7 aprilie 2011 al Filarmonicii Toscanini, la Auditoriul „N. Paganini” din Parma.

Mihnea Ignat, nascut la Craiova in 1980, a studiat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si la Universitatea de Muzica si Arte Frumoase la Viena. Este dirijorul titular si directorul artistic al Orchestrei Filarmonice a Universitatii din Alicante, de la infiintarea acesteia in 2005.

Printre orchestrele cu care a lucrat sau continua sa colaboreze se numara: Danish National Symphony Orchestra, RTÉ National Symphony Orchestra, Frankfurter Museum Orchester, Orchestra Sinfonica din Bilbao, Orchestra Sinfonica din Córdoba, Orchestra Sinfonica Nationala a Republicii Dominicane, Orchestra de Camera a Radiodifuziunii Romane si marea majoritate a orchestrelor filarmonice din Romania. De asemenea, a colaborat cu solisti precum Mariana Nicolescu, John O’Conor, Miguel Ángel Estrella, Renata Pokupic, Celine Byrne, Cristina Anghelescu, Suzanne Murphy etc. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.