Acasă Uncategorized Satu Mare: La Satu Mare s-a discutat despre starea Armatei Române, iar...

Satu Mare: La Satu Mare s-a discutat despre starea Armatei Române, iar ministrul Oprea a promis din nou locuinte prin ANL pentru tineri

DISTRIBUIȚI

94680 – 10102010 – Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a efectuat sâmbătă, 9 octombrie, o vizită de lucru planificată la Batalionul 52 Geniu “Tisa” din Satu Mare, unde s-a întâlnit cu comandanţii unităţilor militare din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, cu personalul batalionului de geniu, precum şi cu reprezentanţi ai militarilor din categoriile de forţe care îşi desfăşoară activitatea în aceste garnizoane. În cadrul întâlnirii, ministrul Gabriel Oprea a discutat cu personalul prezent despre starea armatei, despre proiectele legislative şi instituţionale realizate în acest an pentru soluţionarea problemelor de natură socială ale militarilor activi şi în rezervă şi au fost analizate aspecte legate de organizarea festivităţilor de sărbătorire, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

Ministrul a discutat cu militarii despre parteneriatul iniţiat în acest an de Ministerul Apărării Naţionale cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cu autorităţile locale pentru construirea de locuinţe pentru tineri, în regim ANL. Proiectele demarate în judeţele în care Armata dispune de spaţii şi terenuri excedentare vor rezolva problema locuinţelor pentru tinerii militari aflaţi la începutul carierei. Ministrul i-a asigurat pe militarii prezenţi că este preocupat, alături de conducerea ministerului, de protecţia socială a personalului militar şi civil din M.Ap.N. şi, de aceea, în toate proiectele iniţiate până în prezent, condiţia pentru transferarea terenurilor către autorităţile locale a fost ca procente cuprinse între 30 şi 50% din numărul de locuinţe care se vor realiza să revină tinerilor militari.

Oprea a exprimat, de asemenea, preocuparea sa constantă pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ existent, a statutului gradaţilor şi soldaţilor voluntari şi cel al cadrelor militare. Au fost discutate modificările aduse în acest an Legii 346/2006, privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, corpul care reprezintă baza armatei, ca pondere în efective. Prin modificarea acestei legi s-au adus schimbări importante în evoluţia carierei acestor militari, care au acum posibilitatea să rămână in serviciu până la 45 de ani şi sunt trataţi din toate punctele de vedere asemenea cadrelor militare, alături de care se instruiesc şi desfăşoară misiuni în ţară sau în teatrele de operaţii. De asemenea, au fost iniţiate procedurile legislative pentru modificarea Legii 80/1995, privind statutul cadrelor militare, în care se au în vedere modificări de natură a îmbunătăţi şi adapta statutul ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor la noile realităţi ale mediului in care acţionează Armata României.

Întâlnirea cu militarii din cele şase judeţe din nord-vestul ţării se înscrie în seria activităţilor planificate şi desfăşurate de conducerea MApN pentru cunoaşterea concretă, la faţa locului, a condiţiilor de muncă şi de viaţă ale personalului militar şi civil şi luarea măsurilor care se impun pentru rezolvarea cu operativitate a situaţiilor cu care acesta se confruntă.

În vizita de lucru ministrul Gabriel Oprea a fost însoţit de comandantul Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, general de brigadă Avram Cătănici, de generali şi ofiţeri din conducerea Statului Major al Forţelor Terestre şi comandamentului Diviziei de la Cluj. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.