Acasă Uncategorized Specialistii maghiari anunta ca reziduurile toxice au ajuns in Dunare. Ministrul Borbely...

Specialistii maghiari anunta ca reziduurile toxice au ajuns in Dunare. Ministrul Borbely neaga

DISTRIBUIȚI

94600 – 07102010 – Specialiştii din Ungaria au anunţat, joi dimineaţă, că reziduurile toxice scurse de la fabrica de alumină au ajuns în Dunăre. Informaţia a fost infirmată, însă, de ministrul român al Mediului, Laszlo Borbely, care susţine că acest lucru ar urma să se întâmple vineri seară. Între timp, autorităţile continuă căutările pentru eventuali supravieţuitori. Ministrul Laszlo Borbely a declarat că poluarea din Ungaria nu pune în pericol România. Acesta a precizat că reziduurile toxice ar urma să ajungă

 

 

 

 

vineri în Dunăre şi că acestea nu vor mai fi periculoase, transmite Antena 3.

După dezastrul ecologic produs la fabrica de alumină, specialiştii anunţau că, în maximum cinci zile, reziduurile toxice ar putea ajunge şi pe teritoriul ţării noastre, mai întâi pe la Baziaş. Se aşteaptă să ajungă în concentraţii mici şi să nu aibă impact asupra calităţii apelor. Situaţia este monitorizată permanent. Se iau probe din Dunăre, de la Baziaş şi de la Porţile de Fier 1.

Autorităţile maghiare continuă căutările pentru eventuali supravieţuitori ai catastrofei ecologice, din vestul ţării. Între timp, cazul a fost preluat de Biroul naţional de Investigaţii, după ce premierul ungar a declarat că o greşeală umană s-a aflat la originea producerii tragediei.

Cinci oameni au murit după ce rezervorul fabricii de aluminiu a cedat. În jurul său se construieşte un baraj înalt de şase metri, pentru a împiedica eventuale noi scurgeri.

Compania MAL, proprietara rezervorului de reziduuri a instituit un serviciu de monitorizare permanentă, care raportează din două în două ore date cu privire la rezistenţa barajului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.