Acasă Uncategorized Strasbourg: Bugetul 2011: deputații europeni doresc dezbateri referitoare la noi surse de...

Strasbourg: Bugetul 2011: deputații europeni doresc dezbateri referitoare la noi surse de finanțare

DISTRIBUIȚI

95059 – 21102010 – Deputații europeni solicită mai multe investiții în cercetare, inovare, educație, energie și asistență pentru Autoritatea Palestiniană , dar păstrarea unui nivel restrictiv al cheltuielilor generale, potrivit votului de miercuri privind bugetul UE pentru 2011. Ei doresc de asemenea lansarea unor discuții referitoare la actualul cadru financiar multianual, precum și la noi modalități de finanțare a bugetului.

PPentru 2011, Parlamentul propune o creștere a angajamentelor cu 0.8% comparativ cu bugetul 2010. Deputații înțeleg presiunea existentă asupra bugetelor statelor membre și de aceea nu au propus o creștere substanțială față de proiectul Comisiei. Deputații propun un buget general UE de aproximativ  130 miliarde de euro sub forma de plăți și 143 miliarde de euro sub forma de angajamente, față de propunerea inițială a Comisiei de €130.14 miliarde și respectiv  €142.57 miliarde.  Consiliul are intenția de a reduce aceste sume la € 126.53 miliarde, respectiv €141.78 miliarde.

Parlamentul “înțelege îngrijorarea manifestată de unele delegații din cadrul Consiliului, care au declarat că, pentru exercițiul financiar 2011, bugetele statelor membre sunt supuse unor presiuni deosebit de intense și că este cu atât mai mult necesar să se facă economii”. Totuși, Parlamentul consideră că “reducerile arbitrare ale creditelor de plată nu sunt conforme cu o bună întocmire a bugetului”. În plus, “reducerile arbitrare ale creditelor de angajament pun în pericol implementarea politicilor și programelor deja convenite ale Uniunii”. Dina cest motiv deputații nu susțin reducerile bugetare propuse de Consiliu. Pentru majoritatea liniilor bugetare, Parlamentul a revenit la proiectul de buget propus de Comisia Europeană. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.