Acasă Uncategorized Strasbourg: Cristian Busoi cere institutiilor europene sa continue sprijinul pentru Republica ...

Strasbourg: Cristian Busoi cere institutiilor europene sa continue sprijinul pentru Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

95076 – 21102010 – Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a cerut joi, în plenul Parlamentului European, un calendar clar pentru Republica Moldova în vederea liberalizării vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

În cadrul dezbaterilor asupra dosarului privind reformele înregistrate de autorităţile de la Chişinău, Cristian Buşoi a subliniat că ultimul an a demonstrat clar angajamentul european al acestei ţări. „În ultimul an s-a demonstrat foarte clar angajamentul Republicii Moldova pe calea europeană şi aş aminti aici reformele în domeniul economic, al justiţiei, al administraţiei publice.

Trebuie sa fim realişti şi să recunoaştem că procesul de tranziţie al Moldovei nu este unul uşor şi încă multe reforme mai sunt de iniţiat. Mă bucur că discuţiile în vederea liberalizării regimului vizelor progresează, dar cred că avem nevoie de stabilirea de către Comisie a unui parcurs clar pentru atingerea acestui obiectiv şi, de ce nu, pentru o eliminare totala a vizelor în viitor”, a spus Cristian Buşoi.

Europarlamentarul liberal a cerut, de asemenea, continuarea acţiunilor de sprijin pentru Republica Moldova din partea tuturor instituţiilor europene, amintind testul important al alegerilor parlamentare pe care Chişinăul îl are de trecut luna viitoare. „Republica Moldova va avea de trecut un test crucial la alegerile parlamentare din 28 noiembrie şi sper că drumul european pe care s-a angajat să fie validat de populaţie şi să continue. Ajutorul macro financiar şi politic din partea instituţiilor europene şi a unor state membre a fost extrem de util şi a reprezentat o încurajare pentru clasa politică şi pentru cetăţenii Moldovei de a se angaja pe calea reformelor şi de apropiere de UE. Având în vedere rezultatele pozitive ale politicii noastre, cer instituţiilor europene, Consiliul, Parlamentul şi Comisie, să continue acţiunile de sprijin pentru Republica Moldova, pentru a da încredere Moldovei şi a o sprijini să continue pe calea reformelor şi a apropierii de Uniunea Europeană, şi pentru integrarea sa ca membru deplin în cele din urmă.”

Cristian Buşoi este membru al delegaţiei la Comisia interparlamentară Uniunea Europeană – Republica Moldova. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.