Acasă Uncategorized Strasbourg: Norica Nicolai: „Este inadmisibil ca peste 20 de milioane de romani...

Strasbourg: Norica Nicolai: „Este inadmisibil ca peste 20 de milioane de romani sa nu fie in nici un fel reprezentati in conducerea Serviciului European de Actiune Externa”

DISTRIBUIȚI

95064 – 21102010 – Şefa Delegaţiei liberalilor români din Parlamentul European, Norica Nicolai, s-a abţinut de la votul privind raportul care dă undă verde înfiinţării Serviciului European de Acţiune Externă, protestând astfel faţă de slaba reprezentare a 21 de state membre, printre care şi România, în structurile de conducere ale acestui organism. Vicepreşedinta Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare a PE a explicat că, din 115 posturi, doar 5 aparţin statelor în cauză, ceea ce reprezintă mai puţin de 5%.

 

 

 

 

 

 

„Este inadmisibil ca 200 de milioane de cetăţeni europeni, printre care şi cei peste 20 de milioane de români, să nu fie în nici un fel reprezentaţi la nivelul conducerii acestui serviciu. Cum pot fi împărţite echitabil 5 posturi la 21 de state? Este o întrebare retorică la care statele cu tradiţie în Uniunea Europeana refuză să răspundă, pentru că nu doresc aplicarea criteriului geografic în acest caz. M-am abţinut de la vot pentru ca nu am dorit sa legiferam o astfel de nedreptate.”

Raportul care reglementează înfiinţarea Serviciului European de Acţiune Externă, în special cel privind modificarea statutului funcţionarilor europeni, a fost votat in plenul de la Strasbourg cu 513 voturi pentru, 51 împotriva şi 98 de abţineri. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.