Acasă Uncategorized Strasbourg: Pledoarie pentru un sistem de supraveghere economică internaţional coerent

Strasbourg: Pledoarie pentru un sistem de supraveghere economică internaţional coerent

DISTRIBUIȚI

95027 – 20102010 – Europarlamentarul PSD+PC Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European (ECON), a depus astăzi o intervenţie scrisă prin care a pledat pentru un sistem de supraveghere economică internaţional coerent, care să impună înregistrarea tranzacțiilor și instrumentelor financiare. Intervenția lui Sabin Cutaș a fost depusă în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European, referitoare la viitorul summit G20, ce va avea loc în 11-12 noiembrie 2010, la Seoul.

Potrivit lui Sabin Cutaş: „structurile de reglementare existente înaintea crizei economice și monetare în Uniunea Europeană şi Statele Unite au fost lipsite de coerenţă şi s-au bazat preponderent pe analize macroeconomice dispersate. În lipsa unei coerențe la nivel global a acestor structuri de reglementare, statele au reacționat pe cont propriu. Ele nu au ținut cont de faptul că, într-o lume globalizată, politicile monetare adoptate la nivel național au un efect considerabil asupra altor economii”.

“Prin crearea Comitetului european pentru riscuri sistemice și a Sistemului european al supraveghetorilor financiari este consolidată supravegherea financiară în cadrul UE. Cu toate acestea, încă nu există reglementări suficiente la nivel internațional privind gestionarea crizelor din sectorul financiar. La întâlnirea G20 din noiembrie 2010, Uniunea trebuie să sublinieze importanța unui sistem de supraveghere și reglementare care să impună, printre altele, obligativitatea înregistrării tranzacțiilor și instrumentelor financiare”, a adăugat eurodeputatul român.

“Avem o responsabilitate economică și trebuie să fim întâi puternici la nivelul Uniunii Europene pentru a putea fi lideri la nivel mondial”, a conchis Cutaş. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.