Acasă Uncategorized Strasbourg: Romanca ucisa la Roma – un semnal de alarma asupra conditiei...

Strasbourg: Romanca ucisa la Roma – un semnal de alarma asupra conditiei imigrantelor in UE

DISTRIBUIȚI

94988 – 19102010 – Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European, a atras atentia, in sesiunea plenara de la Strasbourg, asupra cazului tragic al infirmierei romance, ucisă zilele trecute intr-o statie de metrou din Roma, sub ochii indiferenti ai trecatorilor. Acest caz “trebuie sa constituie un strigat de alarma fata de pericolele discriminarilor si stigmatizarilor colective, care pot avea consecinte, iata, imprevizibile si extrem de grave”, se arata in interventia scrisa aferenta dezbaterii privind conditiile de munca ale femeilor.

Subliniind ca “femeile sunt victime predilecte ale recesiunii din cauza concedierilor, in special in sfera muncilor precare”, Corina Cretu a atras atentia asupra faptului ca “printre cele mai afectate de concedieri, diminuari salariale si abuzuri ale angajatorilor se afla muncile casnice remunerate, cele de ingrijire si cele pe baza de contracte temporare. Muncile casnice reprezinta aproape o zecime din totalul angajarilor in tarile dezvoltate, ceea ce aseaza un segment important de cetateni, in special femei, intr-o postura vulnerabila, care favorizeaza tratamentul abuziv din partea angajatorilor, mai ales atunci cand este vorba de imigranti, fie provenind din noile state membre ale Uniunii Europene, precum Romania, fie din tari terte”, a subliniat europarlamentarul PSD.

“Consider ca anularea restrictiilor la angajare pentru romani si bulgari trebuie sa reprezinte primul pas pentru anularea discriminarilor ce inca le impun acestora o conditie inferioara, precara, in majoritatea vechilor state membre. Cazul tragic al asistentei medicale romance ucise zilele trecute intr-o statie de metrou din Italia, sub ochii indiferenti ai trecatorilor, trebuie sa constituie un strigat de alarma fata de pericolele discriminarilor si stigmatizarilor colective, cu consecinte, iata, imprevizibile si extrem de grave”, a declarat Corina Cretu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.