Acasă Uncategorized Strasbourg: Voronin acuza APCE

Strasbourg: Voronin acuza APCE

DISTRIBUIȚI

94507 – 05102010 – Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat Consiliul Europei, de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), că simpatizează actuala guvernare din ţară, transmite Agenţia DECA-press, preluată de Prompt Media. Declaraţia liderului comunist a fost făcută, luni, la Strasbourg, în cadrul sesiunii de toamnă APCE. La şedinţă a fost audiat raportul cu privire la desfăşurarea referendumului constituţional din 5 septembrie în R. Moldova. Voronin a numit referendumul “farsă” şi a spus că actuala guvernare a primit semnale de aprobare de la conducerea Consiliului Europei. “Se pare că în multe cazuri oportunitatea politică este mai presus de valorile democratice. Reputaţia CoE, ca arbitru imparţial, a fost adusă tribut simpatiilor politice”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a mai declarat că pe durata unui an de când la guvernare se află Alianţa pentru Integrare Europeană a avut loc un “proces de discreditare şi profanare a standardelor europene de drept”.  “Timp de un an, Alianţa nu a adoptat nici un document din sfera armonizării standardelor legislative la cele europene. Timp de un an coaliţia a avut grijă să adopte amendamente la legi care i-a ajutat să se menţină la putere, iar puterea s-a eschivat de la dialog şi compromisuri pentru a atinge consensul politic”, a mai declarat Voronin. 

Luni, la Strasbourg, APCE a început sesiunea de toamnă. Delegaţia moldovenească este reprezentată de deputaţii Ana Guţu, Stella Jantuan, Valeriu Ghileţchi, Grigore Petrenco. Şi-au anunţat separat participarea şi deputaţii comunişti Vladimir Voronin şi Mark Tkaciuk. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.