Acasă Uncategorized Targu Mures: O sută de dascali pornesc spre Capitala in aceasta noapte

Targu Mures: O sută de dascali pornesc spre Capitala in aceasta noapte

DISTRIBUIȚI

94480 – 04102010 O sută de de dascali mureseni vor pleca in aceasta noapte spre Capitala, unde este programat pentru 5 octombrie, un miting in fata Palatului Cotroceni si Victoria. Aceasta zi de protest coincide cu Ziua Mondiala a Educatiei, care va fi sarbatorita in strada de sindicalistii din invatamant prin actiuni comune.

Potrivit reprezentantilor Sindicatului de Invatamant Spiru Haret-filiala Mures, din judet vor pleca in aceasta noapte la orele 4,00, doua autocare cu sindicalisti Spiru Haret, respectiv FSLI. „In majoritatea tarilor lumii ziua de 5 octombrie e o zi de sarbatoare pentru cei care sadesc lumina, educatie si performanta in sufletele generatiilor tinere, cele care prin responsabilitate si competenta pot schimba in bine o lume bulversata de intrebari fara raspuns. in Romania, aceasta insemnata zi din viata profesionala a dascalilor este sarbatorita in strada, bilantul se face in fata Palatului Victoria ori la Cotroceni, bilant care e foarte simplu si la indemana oricui: peste 40% diminuari salariale, lipsa unui Contract Colectiv de Munca pe ramura, lipsa legislatiei coerente si stabile in domeniu, lipsa unei Legi Unice de Salarizare favorabila unui domeniu prioritar etc. in aceste conditii cum putem sa ne bucuram? Bucuria normala a acestei zile e inlocuita cu nesiguranta, tristete si frica. Speranta ramane ca mostenire pentru viitoarele generatii”, a aratat presedintele Sindicatului din Invatamant „Spiru Haret” Mures.

Sindicalistii de la „Spiru Haret” au dat asigurari ca nu vor fi intrerupte cursurile la scoala, dascalii care participa la protest avand colegi care ii vor inlocui. De ziua Mondiala a Educatiei, fiecare unitate de invatamant din judetul Mures va desfasura activitati specifice care vor marca aceasta zi. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.