Acasă Uncategorized Titu: Fabrica clandestina de tigari la Titu

Titu: Fabrica clandestina de tigari la Titu

DISTRIBUIȚI

94617 – 07102010 – O echipă a Comisariatului General al Gărzii Financiare a efectuat, pe 6 octombrie a. c., o monitorizare a unei hale din localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa, unde existau informaţii că s-ar produce ilegal ţigarete. În urma descinderii în incinta respectiva, comisarii Gărzii Financiare au identificat o instalaţie de producere şi ambalare ţigarete, cantităţi importante de tutun prelucrat în vrac, 25.256 bucăţi pachete ţigarete marca „Plugarul”, 239.000 timbre inscripţionate cu „Republica Moldova”, precum şi hârtie de împachetat ţigări, role hârtie ţigarete, role folie aluminiu.

Având în vedere că, în conformitate cu prevederile legale actuale „ l)deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete…” reprezintă infracţiune, organele de poliţie cu care Garda Financiară a colaborat, au ridicat pachetele de ţigarete identificate, precum şi timbrele de marcaj inscripţionate cu „Republica Moldova”, procedând totodată la sigilarea şi supravegherea spaţiului în care a fost identificată instalaţia de producere ţigarete şi cantităţile de tutun prelucrat.

Cercetările vor fi continuate împreună cu organele de poliţie, sub coordonarea organelor de urmărire penală în vederea identificării întregii reţele prin care aceste produse au fost introduse în România şi evaluarea prejudiciului adus bugetului de stat. www.pomptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.