Acasă Uncategorized Torino: Acord de colaborare romano-italian, la nivel de partide, pentru sustinerea comunitatii...

Torino: Acord de colaborare romano-italian, la nivel de partide, pentru sustinerea comunitatii romanesti din Regiunea Piemonte

DISTRIBUIȚI

94746 – 12102010 – Viorel Badea, senator PDL de Dispora, a încheiat un protocol cu senatorul italian Enzo Ghigo de la partidul „Popolo Della Liberta” în vederea favorizării unei colaborări privitoare la comunitatea românească din Regiunea Piemonte.

Alianţa, la nivel de partide politice, între România şi Italia a fost încheiată sâmbătă, 9 octombrie a. c., la Torino. Termenii acestui acord fac referire la o serie de condiţii de colaborare privitoare la comunitatea românească din Regiunea Piemonte.

”Noi credem că economia trebuie să se afle în serviciul unei societăţi care are la baza sa individul şi expresia propriului său talent, care permite libera iniţiativă, solidaritatea faţă de cei defavorizaţi şi coeziunea socială”, se poate citi în preambulul acordului semnat de către cele două forţe politice.

Pe lângă promovarea drepturilor şi obligaţiilor cetăţenilor români rezidenţi în Italia, ambele părţi şi-au propus să colaboreze în ceea ce priveşte implicarea conaţionalilor noştri în viaţa politică din Peninsulă, participare care se va concretiza în accesul la listele electorale pentru alegerile administrative.

Acordul alocă o atenţie deosebită atât întreprinzătorilor italieni care au afaceri în România cât şi celor români, prezenţi în Piemonte. Este prevăzută instituirea unui organism de control, protecţie şi promovare a acestor tipuri de activităţi economice.

Principalele puncte ale planului de acţiune 2010-2012 implică realizarea unei analize SWOT pentru identificarea resurselor critice în interiorul comunităţii româneşti din Piemonte, alocarea unui teren pentru construirea unei biserici ortodoxe la Torino, o misiune de lucru în România pentru susţinerea afacerilor piemonteze şi evitarea migrării acestora către alte ţări în dezvoltare, înfiinţarea unui grup de coordonare şi promovare a Centrului Economic şi Cultural Românesc. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.