Acasă Uncategorized Zabul: Militarii romani din Afganistan primesc in dotare vehicule rezistente la mine...

Zabul: Militarii romani din Afganistan primesc in dotare vehicule rezistente la mine oferite de SUA

DISTRIBUIȚI

94493 – 04102010 – Forţele militare româneşti din teatrul de operaţii din Afganistan au început implementarea programului de utilizare a vehiculelor blindate rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor (MRAP), concomitent cu instruirea mecanicilor conductori români, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Primele opt vehicule MRAP au intrat în dotarea Batalioanelor 811 Manevră “Dragonii Transilvani” şi 812 Manevră “Şoimii Carpaţilor” dislocate în Provincia Zabul.

Mijloacele blindate fac parte dintr-un lot de 60 de vehicule MRAP oferite de Statele Unite ale Americii pentru utilizare de către trupele româneşti dislocate în Afganistan, în baza unei solicitări adresată secretarului de stat american al apărării, Robert Gates, de către ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Vehiculele MRAP, echipate complet cu tehnica necesară îndeplinirii misiuni, oferă o mobilitate şi o viteză superioară de deplasare şi posibilitatea angajării luptei pentru o perioadă mai lungă de timp.

Militarii batalioanelor 811 Manevră “Dragonii Transilvani” şi 812 Manevră “Şoimii Carpaţilor” vor beneficia, prin utilizarea MRAP, de autovehicule blindate care oferă un nivel de protecţie sporită a personalului la atacurile cu dispozitive explozive improvizate şi cu armament de calibru mic, fiind superioare în configuraţia blindajului faţă de HUMVEE.

În prezent, Armata României are dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan peste 1.600 de militari. Majoritatea forţelor româneşti din Afganistan sunt dislocate în Provincia Zabul din sudul Afganistanului. Militarii români participă la misiuni ce au ca obiective asigurarea securităţii zonelor de responsabilitate şi reconstrucţia Afganistanului, instruirea armatei naţionale afgane şi acţiuni de sprijin umanitar al populaţiei locale. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.