Acasă Uncategorized Alba Iulia: Asistentii medicali din Alba parasesc tara in numar mare

Alba Iulia: Asistentii medicali din Alba parasesc tara in numar mare

DISTRIBUIȚI

96033 – 22112010 – Pentru un caştig mai mare şi asigurarea unei siguranţe a zilei de măine, asistenţii medicali din judeţul Alba sunt tot mai atraşi de slujbele din alte ţări, unde li se oferă salarii de 2.500 de lire sterline şi nu tăieri de 25 de procente din sume mult mai mici.

Salariile tot mai reduse şi condiţiile grele de muncă îi determină pe asistenţii medicali din Alba să migreze cât mai repede. Plecarea masivă a acestora face ca numărul orelor de muncă a celor rămaşi în unităţile medicale din judeţ să se tripleze.

Potrivit managerilor spitalelor din judeţ, zeci de asistente vor profita de ofertele tentante ale spitalelor din Anglia şi Italia.

De la începutul anului, 70 de asistente medicale din Alba şi-au depus dosare pentru a merge la muncă în spitale din străinătate.

Numai la nivelul Spitalului de Urgenţe Alba există un deficit de 50 de asistente medicale. Un număr de 12 asistente de la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ şi-au anunţat plecare în urma reducerilor salariilor. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.