Acasă Uncategorized Alba Iulia: Mircea Hava dă jos afisul multicolor, dar nu intelege unde...

Alba Iulia: Mircea Hava dă jos afisul multicolor, dar nu intelege unde a incalcat legea

DISTRIBUIȚI

96104 – 24112010 – Primarul din Alba Iulia a decis să dea jos drapelul cu cinci culori de pe clopotniţa catedralei Reîntregirii Neamului, după două zile de scandal. Decizia a fost luată ca urmare a valului de critici după ce pe steagul României a apărut şi culoarea portocaliu. Primarul susţine în continuare că nu a greşit cu nimic. Primarul Mircea Hava a explicat jurnaliştilor că drapelul cu cinci culori nu era decât un decor urban pentru promovarea turistică a oraşului.

 

 

 

 

 

 

„Nimeni nu a încercat să facă alt steag. A duce chestiunea de aici până acolo, chiar dacă era o chestiune greşită, pentru că nimeni nu s-a uitat să vadă câte culori are albastrul. În câte e descompus? În două. În trei, îţi spun eu, ca să te uiţi mai bine”, a declarat Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, citat de Realitatea Tv.

Chiar dacă nu consideră că a greşit în vreun fel, primarul democrat- liberal a decis să dea jos drapelul, ca să nu mai fie nicio discuţie. „Cine poate să creadă în mintea lui, dacă a crezut cineva aşa ceva, eu vreau să se uite la mine în ochi, că eu am pus încă o culoare, am pus culoarea portocaliu la steagul naţional, ca să-mi pun culoarea oraşului. Chiar cineva e cretin? Cine poate să creadă aşa ceva”, a adăugat Mircea Hava.

Bannerul de promovare a cetăţii Alba Iulia a stat pe clopotniţă aproximativ 48 de ore, suficient timp ca să devină motiv de dispută politică. Opoziţia a criticat în special prezenţa culorii portocaliu pe bannerul ridicat ca să marcheze deschiderea Serbărilor Unirii. – Ceea ce este cel mai grav în acest caz este că primarul Mircea Hava nu este conștient de faptul că a încălcat legislația României și a nesocotit însemnele naționale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.