Acasă Uncategorized Alba Iulia: Nume “grele” după gratii într-un amplu dosar care vizează traficul...

Alba Iulia: Nume “grele” după gratii într-un amplu dosar care vizează traficul de influenţă, darea şi luarea de mită

DISTRIBUIȚI

95776 – 14112010 – Doina Scutea, decanul Baroului din Alba, a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită. În acelaşi dosar au mai fost reţinute mai multe nume importante. Potrivit unor surse judiciare, au mai fost reţinuţi fostul director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, Ştefan Anghel Bogin, actual şef al Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, omul de afaceri Alexandru Duca, Radu Bogdan, funcţionar în Ministerul Economiei şi Comerţului, compartimentul pentru IMM, fost ofiţer SIE, precum şi Claudiu Vulpe, fost ofiţer SIE, arestat preventiv într-un alt dosar privind constituirea unei reţele de prostituţie ai cărei clienţi erau persoane importante din Alba.

 

 

 

 

Radu Bogdan şi Claudiu Vulpe, zis “Fox”, au fost fost colegi în cadrul SIE, susţin sursele citate, care precizează că acest caz este extrem de complex, fiind vorba despre infracţiuni precum trafic de influenţă, luare şi dare de mită. Ştefan Anghel Bogin este acuzat că ar fi încercat să intervină, prin omul de afaceri Alexandu Duca, pentru a i se soluţiona favorabil un proces care se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia şi în care un alt fost director al DGFP Alba, Maria Iacob, a contestat schimbarea sa din funcţie şi înlocuirea cu Ştefan Anghel Bogin.

Bogin ar fi urmat să îi faciliteze în schimb omului de afaceri compensarea unor sume de bani între firmele acestuia şi DGFP Alba. De asemenea, Alexandru Duca este acuzat şi că ar fi intervenit pe lângă Radu Bogdan, funcţionar în cadrul Ministerului Economiei, pentru câştigarea unui proiect european de către o firmă de construcţii din Alba, patronată de un cetăţean italian. Duca ar fi fost intermediar în acest caz împreună cu Claudiu Vulpe, cel de-al patrulea învinuit în acest dosar. Radu Bogdan ar fi primit, potrivit surselor citate, aproximativ 40.000 de lei mită. Procurorii DNA au înaintat, vineri dimineaţă, propuneri de arestare preventivă a celor cinci persoane reţinute în acest dosar de corupţie. – www.promptmedia.ro, sursa – Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.