Acasă Uncategorized Alba Iulia: Rata somajului din judetul Alba va depasi 10% in decembrie

Alba Iulia: Rata somajului din judetul Alba va depasi 10% in decembrie

DISTRIBUIȚI

96019 – 22112010 – În perioada imediat următoare, nouă societăţi comerciale din Alba dau afară în jur de 500 de oameni. Numărul şomerilor din judeţ va trece, astfel, pragul de 18.000, iar rata şomajului va depăşi 10 la sută, în aceste condiţii.

La Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba sosesc în continuare date noi despre disponibilizări colective. Majoritatea disponibilizărilor vin de la firmele care activează în construcţii. 467 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă, până la sfârşitul anului.
„În luna noiembrie vor fi disponibilizate 35 de persoane de la o singură societate comercială, iar luna viitoare 432 de persoane de la opt firme din Alba. Majoritatea disponibilizărilor vor fi în rândul angajaţilor din sectorul construcţii”, a explicat Corneliu Engi, director la AJOFM.

Cele mai multe disponibilizări vor fi făcute de la grupul de firme Pomponio, firme cu capital integral italian. La fel ca şi în anii trecuţi în această perioadă au loc disponibilizări, odată cu anotimpului rece. Oamenii vor fi trimişi în şomaj din 17 decembrie 231 de persoane. Oamenii vor sta acasă cel puţin o lună, pe perioada sărbătorilor de iarnă. Din ianuarie, dacă vremea va fi bună, se va relua activitatea şi implicit angajările, în funcţie de câţi oameni va fi nevoie. Sectorul construcţiilor a cunoscut o revenire în 2010, cunoscând un număr mare de contracte cu privire la comenzilor pe segmentul de construcţii.

La fel ca şi Pomponio, societatea SC Contact Impex SRL care lucrează tot în domeniul construcţiilor se anunţă reduceri de personal. Conducerea firmei a notificat Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba că va renunţa din decembrie la 72 din cei 80 de salariaţi pe care-i are acum.

Proiecte de concedieri colective au întocmit alte trei firme care execută lucrări de construcţii, care vor trimite în şomaj alţi 100 de salariaţi. În tot acest timp la AJOFM sunt disponibile săptămânal, în medie, 50 de locuri de muncă.

În judeţul Alba, în luna octombrie, doar 550 de persoane şi-au găsit de lucru, iar în evidenţele instituţiei sunt acum 17.700 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.