Acasă Uncategorized Arad: Sase utilaje de mare tonaj furate din Occident, descoperite in judetul...

Arad: Sase utilaje de mare tonaj furate din Occident, descoperite in judetul Arad

DISTRIBUIȚI

95937 – 18112010 – Poliţiştii de frontieră maramureşeni, în cooperare cu comisarii Gărzii Financiare Arad, au depistat şi indisponibilizat şase utilaje de mare tonaj, în valoare totală de peste 460.000 de euro, declarate ca fiind furate din Occident.

În data de 16 noiembrie a. c., echipa mixtă a identificat pe raza localităţii Nadab, judeţul Arad, un tractor, în valoare de peste 90.000 euro, despre care se deţineau date şi informaţii că este declarat ca fiind furat din străinătate. S-a constatat că utilajul are seria şasiului falsificată, iar proprietarul acestuia, din localitatea Arad, nu a putut prezenta niciun document de provenienţă al vehiculului, declarând că a cumpărat tractorul de la un cetăţean străin fără a-i fi înmânate documentele acestuia.

A doua zi, poliţiştii de frontieră şi comisarii Gărzii Financiare au identificat pe raza localităţilor Satu Nou şi Vânători din judeţul Arad, alte cinci utilaje de mare tonaj – tractoare, în valoare de peste 370.000 euro, despre care se deţineau date şi informaţii că sunt declarate furate din străinătate. S-a constatat că utilajele aveau seriile şasiurilor repoansonate, iar proprietarii acestora, toţi din localitatea Arad, nu posedau niciun document de provenienţă, declarând că au cumpărat utilajele de la nişte cetăţeni străini cu sume cuprinse între 10.000 şi 13.000 de euro. S-a stabilit că utilajele în cauză au fost furate din Italia şi comercializate în România, de către membrii unei grupări infracţionale, formată din cetăţeni români si străini.

Utilajele, mărcile „Lamborghini” (2), „New Holland”, „Landini REX”, „Jhon Deere” şi „Mccormik TTX”, toate având an de fabricaţie 2009, în valoare totală de peste 460.000 euro, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Celor patru persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.