Acasă Uncategorized Arad: Sute de tone de tutun, confiscate de vamesii aradeni

Arad: Sute de tone de tutun, confiscate de vamesii aradeni

DISTRIBUIȚI

96045 – 22112010 – Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad au confiscat 350.000 kg tutun, neînregistrate în evidenţele contabile ale societăţii comerciale controlate.

În perioada 8 octombrie –18 noiembrie 2010, echipajele mobile din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad au efectuat un control la un punct de lucru din localitatea Aluniş, judeţul Arad, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Mogoşoaia, judeţul Ilfov, şi care are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase şi plantelor de seminţe oleaginoase, iar ca activitate secundară, cultivarea tutunului.

            În urma controlului, s-a constatat că societatea nu desfăşoară nici un fel de activitate, nu a putut fi contactată nici o persoană care să reprezinte societatea, iar spaţiul se prezenta sub forma unei hale dezafectate.

            În urma unor informaţii potrivit cărora societatea îşi desfăşoară activitatea în localitatea Neudorf din judeţul Arad, inspectorii vamali s-au deplasat la noua locaţie, unde au descoperit cantităţi de tutun depozitate, mult mai mari decât cele înscrise în evidenţele contabile, respectiv 350.000 kg. Societatea din Aluniş desfăşura activitatea de colectare, uscare, ambalare şi livare a tutunului, fără a avea declarat un punct de lucru în această locaţie. Din evidenţele contabile reiese că societatea nu a înregistrat cantităţile de tutun verde intrate în stoc, iar în ceea ce priveşte cantităţile de tutun uscat, nu există o evidenţă a stocurilor faptice.

            Societatea comercială a fost sancţionată prin aplicarea unei amenzi de 20.000 lei şi reţinerea întregii cantităţi de tutun în vederea confiscării.

            Investigaţiile sunt continuate de organele de poliţie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.