Acasă Uncategorized Baile Tusnad: Un sfert de milion de dolari pentru promovarea statiunii Baile...

Baile Tusnad: Un sfert de milion de dolari pentru promovarea statiunii Baile Tusnad

DISTRIBUIȚI

96110 – 24112010 – Primăria Băile Tuşnad a câştigat un proiect pentru promovarea imaginii staţiunii, în cadrul Programului Operaţional Regional al Uniunii Europene.

Primarul oraşului Băile Tuşnad, Albert Tibor, a declarat, marţi, că proiectul se desfăşoară pe parcursul a doi ani de la data semnării contractului şi are o valoare de aproximativ 250.000 de euro. Pe toată durata derulării proiectului sunt prevăzute să se organizeze 15 evenimente de promovare, la care se adaugă tipărirea de hărţi şi pliante, realizarea unor filme de prezentare şi participarea la târguri şi expoziţii, în ţară şi în Ungaria, transmite Administratie.ro.

Preşedintele Asociaţiei de Turism din Băile Tuşnad, Kalamar Andor, a explicat că proiectul este centrat pe crearea de evenimente prin care să fie captată atenţia potenţialilor turişti. El a precizat, pentru AGERPRES, că pe pârtia de schi vor fi organizate mai multe evenimente, printre care „Serbările zăpezii” şi un bal care să marcheze intrarea în Postul Paştelui, în proiect fiind inclus şi tradiţionalul Festival Gastronomic dar şi o conferinţă cu specialiştii din domeniul turismului. De asemenea, se doreşte organizarea unor concerte care să atragă turiştii prezenţi la relaxare „şi să se recreeze atmosfera de odinioară, din staţiune”. Kalamar Andor a subliniat că acest proiect este foarte important pentru Băile Tuşnad, fiind primul prin care „promovarea staţiunii se face integrat, într-un mod profesionist”, şi şi-a exprimat speranţa că va avea rolul de a face cunoscute atracţiile zonei atât în ţară cât şi în străinătate. Staţiunea Băile Tuşnad, denumită şi ”Perla Ardealului”, beneficiază de un superb cadru natural, despre care turiştii spun că seamănă cu cel din Elveţia.

Data cea mai probabilă pentru fondarea staţiunii este anul 1842, când vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a atras atenţia asupra efectului terapeutic al apelor minerale. După decembrie 1989, staţiunea a avut mult de suferit din cauza lipsei investiţiilor, dar în ultimii ani ea a început să se revigoreze, fiind căutată de tot mai mulţi turişti. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.