Acasă Uncategorized Botosani: Alti doi angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor implicati in contrabanda...

Botosani: Alti doi angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor implicati in contrabanda cu tigari

DISTRIBUIȚI

96018 – 22112010 – DGA Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cercetează 12 persoane, printre care doi angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, implicate în contrabanda cu ţigări provenite din Republica Moldova.

Ofiţerii DGA s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un angajat al ISU și un polițist de frontier fac comerț cu produse accizabile. Dosarul penal privind situaţia menţionată a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

În vederea documentării activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate, pe 21 noiembrie, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA, sub coordonarea procurorilorși cu polițiști din IPJ Botoşani, au organizat un flagrant delict pentru a-I prinde pe cei care comercializau țigările provenite din contrabandă. Astfel, duminică seara au interceptat un transport de țigări ( 33.750 pachete) provenite din Republica Moldova, pentru care suspecții ceruseră 150.000 lei.

           Flagrantul a continuat cu zece percheziţii domiciliare, prilej cu care au fost găsite și alte țigări, dar și peste 25.000 de lei, un mare număr de telefoane mobile şi două autoturisme în valoare de aproximativ 30.000 euro, care au fost confiscate de anchetatori.

Prejudiciul estimate că a fost provocat bugetului depășește 300.000 lei. Cinci dintre membrii rețelei au fost reținuți, iar procurorii vor cere arestarea preventivă, în timp ce alte șapte persoane sunt cercetate în stare de libertate.  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.