Acasă Uncategorized Brasov: Primarul Brasovului interzice comercializarea produselor etnobotanice

Brasov: Primarul Brasovului interzice comercializarea produselor etnobotanice

DISTRIBUIȚI

95585 – 08112010 – Primarul Braşovului, George Scripcaru, a dispus ca, din 15 noiembrie, magazinele care pun în vânzare produse etnobotanice să-şi înceteze activitatea pe raza municipiului. Autorizaţiile de funcţionare vor fi anulate şi nu se vor mai elibera altele pentru acest gen de comerţ.

Pentru a-i proteja, în special, pe tineri de tentaţia substanţelor psihotrope comercializate în magazinele de aromoterapie şi etnobotanică, vineri dimineaţă, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a dat dispoziţie ca unităţile de profil de pe raza municipiului să-şi încheie activitatea. „Acest flagel care s-a răspândit şi afectează în special tinerii, dar mai nou şi copiii, nu m-a lăsat deloc indiferent. Nu pot să stau să mă uit, aşa că am hotărât să înaintez o hotărâre de primar care să interzică pe raza municipiului Braşov eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru aceste magazine”, a declarat George Scripcaru, citat de Bună Ziua Braşov.

Următoarea şedinţă de Consiliu Local va dezbate în amănunt toate aspectele legate de comerţul cu etnobotanice. „O să propun o hotărâre de consiliu local mai detaliată, care să prevadă şi sancţiuni stabilite de Consiliul Local, în şedinţa ordinară din luna noiembrie. Când această hotărâre o să-şi producă efectul, toate magazinele care funcţionează pe raza municipiului vor trebuie să-şi închidă activitatea, iar orice solicitare pentru desfăşurarea de activităţi etnobotanice va fi respinsă din start”, a precizat Scripcaru.

Autorităţile braşovene au fost induse în eroare de patronii magazinelor de etnobotanice, care declarau că fac comerţ cu produse neclasificate. „Cu toate că produsele vândute- şi aici fac referire la îngrăşăminte pentru plante – sunt clasificate, şi există chiar o clasificare CAEN, ca să eludeze legea, au mers pe produse neclasificate”, a explicat Ionuţ Spataru, directorul Protecţiei Consumatorului Braşov.

Drogurile uşoare au băgat în spital trei elevi braşoveni. Adolescenţii care participau la Balul Bobocilor într-un club din oraş au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fumat un amestec cumpărat dintr-un magazine de vise. Totul s-a întâmplat vineri, în jurul orelor 16.00. Bobocii cu vârstă cuprinse între 14 şi 16 ani erau la balul organizat de Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”. La scurt timp după ce a început petrecerea, trei dintre elevi s-au dus urgent la toaletă. Au spus că le este rău pentru că au băut ţuică. A fost alertat Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dar şi SMURD-ul. Medicii au constat că elevii se simţeau rău pentru că au consumat produse etnobotanice. Adolescenţii au fost duşi la Spitalul de Copii Braşov şi ţinuţi sub supraveghere. În timp ce colegii lui primeau ajutor de la medici, un al patrulea tânăr a ieşit din discotecă la fel de ameţit. A reuşit să îşi revină şi a fost luat apoi de părinţi şi dus acasă. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a confirmat faptul că toţi cei patru au consumat produse etnobotanice, dar au băut şi alcool, efectul fiind astfel mult mai puternic.  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.