Acasă Uncategorized Bruxelles: 74 milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de apa si apa...

Bruxelles: 74 milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de apa si apa uzata din judetul Braila

DISTRIBUIȚI

95647 – 09112010 – Comisia Europeană a aprobat proiectul “Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Brăila”, anunţă Ministerul Mediului.

Proiectul constă, în principal, în măsuri de extindere şi reabilitare a surselor de apă, a conductelor de transport şi a staţiilor de tratare a apei, extinderea şi reabilitarea rezervoarelor de apă, a staţiilor de pompare, a staţiilor hidrofor, a staţiilor de clorinare, a reţelelor de distribuţie şi a contoarelor de apă, precum şi extinderea şi reabilitarea sistemelor de colectare a apei uzate şi reabilitarea a două staţii de epurare. Populaţia beneficiară a proiectului va fi de 246.400 locuitori, conectând la sistemul de canalizare un număr suplimentar de 55.651 locuitori, în timp ce aproximativ 17.138 locuitori vor fi conectaţi la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Proiectul va fi implementat pentru aglomerările Brăila, Făurei, Ianca, Însurăţei, Viziru şi Tufeşti de către Operatorul Regional „S.C. Compania de Utilităţi Publice S.A. Brăila”.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 95.748.800 euro, din care finanţare nerambursabilă europeană din Fondul de Coeziune în valoare de 73.894.208 euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.